Egy éve hunyt el a Ferencváros Császára

A CsászárA Császár

Szerdán, a budapesti Uránia Filmszínházban lesz az Albert Flórián-film díszbemutatója.Az Albert Flórián életéről készült filmet október 31-én, szerdán, a „Császár" halálának egyéves évfordulóján mutatják be.

A film forgatását még életében kezdték el, az egykori középcsatár főszereplésével, de a csaknem kilencvenperces művet már csak az egyetlen magyar „aranylabdás" halála után fejezhették be. Az archív felvételekben gazdag filmet Visontai Attila rendezte, a szerkesztő-riporter Kristóf Péter, míg a zenéjét Hevesi Tamás szerezte.

Az alkotók célja – Sipos Jenő, az Albert Alapítvány elnöke szerint – méltón megőrizni Albert Flórián emlékét. Az október 31-i díszbemutatón ifjabb Albert Flórián és testvére, Magdi is ott lesz az Uránia moziban. November 1-jétől országosan is elkezdik vetíteni a mozik az Albert Flórián című filmet.

Albert Flórián1958-ban került a Ferencvároshoz, más csapatban nem is szerepelt 1974-es visszavonulásáig. 1967 óta ő az egyedüli magyar „aranylabdás". Magyarországon kétszer választották az év játékosának, többször szerepelt a Világválogatottban és az Európa-válogatottban. A Fradi stadionja 2007. december 21-e óta Albert Flórián nevét viseli, és az új Fradi-stadion is természetesen róla lesz elnevezve.

/sport24/

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

18:30–21:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Radics Béla emlékóra

21:00–22:00

<<<Zene>>>

22:00–0:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!