Törökverő magyar válogatott (+videó)

Ezt a lendületet, ezt lelkesedést szeretnénk látni minden mecen a magyar válogatottól! Egervári Sándor csapata gyönyörű játékkal verte meg a törököket, megérdemelt tehát a győzelem. A végeredmény 3:1 - Hajrá magyarok!

Bártan kezdett a magyar csapat, az első támadás a miénk volt, de Varga József beadása pontatlan volt. A következő húsz percben nagyon visszafogott játékot játszott a magyar válogatott, a törökök pedig folyamatosan magyar térfélen játszottak, s a labdabirtoklás is az övék volt. Hamit Altintop távoli lövései is veszélyesek voltak, de komolyabb helyzetet a vendégeknek sem sikerült kialakítani.

Ami nem jött össze a 9. percben Amit Altintopnak, az sikerült a 22. percben, a török támadást nem tudta kivédeni a szétzilált magyar védelem, Mevlüt Erdinc pedig egy jó ritmusváltás végén okosan helyezte a jobb alsó sarokba a balról érkező beadást, ezzel megszerezve a mérkőzés első gólját.

A gól után a közönség „ébresztőt” skandált a lelátókon, s a magyar csapat csakugyan lendületbe jött, Hajnal Tamás szép csellel tört be a tizenhatoson belülre, de éles szögből már nem sikerült eredménnyel kapura lőni, Volkan Demirel hárította.

A török gól után egyre jobban szorította Egervári Sándor csapata a vendégeket a középpálya felé, majd Koman Vladimir vezette fel a labdát a bal oldalon, s a kapu elé csavarta a 31. percben, ami megpattant a csúszós talajon, Volkan Demirel könnyedén védhette volna, de hatalmasat hibázott, a labda pedig a combjáról a hálóba pattant.

A mérkőzés elején talán túlságosan tartott a magyar válogatott a vendégektől, Egervári is azt nyilatkozta, hogy „tudja, hogy a törökök az esélyesek”, s talán ez is befolyásolta a játékukat, de a kapushibát látván rájöttek, hogy bizony képesek hozni ezt a meccset, és ettől fogva kezdődött el a szép, komoly magyar játék.

1-1-es állásnál jött a szünet, amiről visszatérve mindkét szövetségi kapitány változtatásra szánta el magát. A törököknél Tunay Torun helyett Aydin Yilmaz lépett a pályára.

Szerencsére az első félidő végének lendületét megőrizték a magyar játékosok, és már az 50. percben vezetéshez jutottunk. Hajnal tette ki a labdát a bal oldalon szabadon felfutó Kádár Tamásnak, aki hajszálpontos keresztpasszt indított meg a hosszúra, az érkező Szalai Ádámnak pedig nem okozott problémát becsúszva az üres kapuba továbbítania a labdát.

A törökök mindenáron hozni akarták a meccset, így Hamit Altintop a középen érkező Komant le is rántotta a tizenhatoson belül az 56. percben, amiért az olasz játékvezető büntetőt ítélt, Gera pedig bevágta a kapu jobb oldalába, ahogy kell. 3-1!

A vendégek a következő percekben igencsak előrenyomultak, de ekkor már a szoros magyar védekezés eredményes volt, nem sikerült gólt szerezniük. A magyar válogatott pedig ezzel a győzelemmel felkúszott a továbbjutó, második helyre!

Magyarország - Törökország mérkőzés után (interjú)

A D-csoport állása:
1. Hollandia (13-2) 12
2. MAGYARORSZÁG (10-5) 9
3. Románia (8-4) 9
4. Törökország (4-6) 3
5. Észtország (1-6) 3
6. Andorra (0-13) 0

Eredmények:
Észtország - Románia 0-2,
Andorra - Magyarország 0-5,
Hollandia - Törökország 2-0,
Románia - Andorra 4-0,
Törökország - Észtország 3-0,
Magyarország - Hollandia 1-4,
Észtország-Magyarország 0-1,
Törökország-Románia 0-1,
Hollandia-Andorra 3-0,
Andorra - Észtország 0-1,
Románia - Hollandia 1-4,
Magyarország - Törökország 3-1

(Szent Korona Rádió)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

10:00–12:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Dél

12:00–12:15

NépZene füleinknek

12:15–13:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!