Máris izzik a hangulat a márciusi román-magyar labdarúgó mérkőzés előtt

A román labdarúgó válogatott 1-4 arányú vereséget szenvedett a hollandoktól. A bukaresti Nemzeti Aréna időnként mégis méltatlan, magyarellenes szitkoktól volt hangos.

A lelátó állóhelyes déli részén, egy 150-200 fős szurkolócsoport a román válogatott, a Craiova és a Temesvári Poli biztatása mellett méltatlan szavakkal illette Mircea Sandut, a Román Labdarúgó Szövetég elnökét, Dumitru Dragomirt, a Román Professzionális Liga elnökét, valamint a Román Labdarúgó Szövetséget.

Ez a csoport meglehetősen kínos helyzetbe hozta a szervezőket, amikor azt is kezdték skandálni, hogy „Ki a magyarokkal az országból!”. És megtették ezt néhány alkalommal a mérkőzés ideje alatt, végül pedig azt skandálták, hogy „Az egész stadion legyen velünk!” „Ki a magyarokkal az országból!” Erre pedig a közönség legnagyobb része hevesen lehurrogta ezt a csoportot, akik végül kénytelenek voltak elhallgatni.

Ebből az eseményből még akár baj is származhat, ha a mérkőzés kinevezett nemzetközi megfigyelője megértette mit skandált ez a csoport, és ha azt belefoglalja a jelentésébe.

A 2014-es VB selejtezőinek keretén belül a román labdarúgó válogatott saját pályáján következő mérkőzését 2013 szeptember 6-án fogja játszani Magyarország ellen, de még azelőtt, március 22-én Budapesten fog megmérkőzni a magyar válogatottal.

(gsp.ro nyomán Szent Korona Rádió)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

0:15–2:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Budaházy (ismétlés)

2:00–3:00

<<<Zene>>>

3:00–6:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!