Nyilatkozni tanítják a szlovák focistákat

A szlovák labdarúgó szövetség egy útmutatót készített a válogatott focisták számára arról, hogy hogyan nyilatkozzanak és reagáljanak a média bizonyos, “problémásnak tekintett” kérdéseire – írta a bumm.sk szlovákiai magyar nyelvű híroldal.

A szövetség tisztviselői azért készítette az útmutatót, hogy a média egységes álláspontot halljon a válogatott labdarúgók szájából, és ne hangozzanak el egymásnak ellentmondó kijelentések - írta a bumm.sk.

A problémás pontok olyan ügyeket érintenek, mint a stadionépítések témája, vagy a nemzetközi mérkőzések közvetítésével kapcsolatos kérdések. Az útmutatóban világos irányelvek szerepelnek arra vonatkozólag, hogy hasonló esetekben mit kellene nyilatkozniuk a focistáknak. A szövetség eredetileg csak a szakvezetőknek dolgozta ki a csomagot, később viszont úgy határoztak, azt a focistáknak is kiosztják.

A jövőben tehát ha valaki rákérdez egy válogatott focistánál, miért a “rendkívül rosszul kinéző” Pasienky stadionban játssza meccseit a szlovák csapat, azt a választ kapja majd, hogy “megtiszteltetés a válogatottat képviselni bárhol”.

Az élő közvetítések hiányával kapcsolatos kérdéseket hárítani kell, és a kompetensekre átirányítani a kérdezőt. Az útmutatóban óvják a focistákat a klisék alkalmazásától is a nyilatkozatokban, vannak azonban támogatott mondatok is. Az egyik ilyen például úgy hangzik: ”Nagy általánosságban Európában már nincsenek olyan gyenge ellenfelek, akik nem képesek a meglepetésre…”

(Ultras Liberi)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

3:00–7:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Korabeli revíziós dalok órája

7:00–8:00

<<<Zene>>>

8:00–9:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!