Tottenham: A Lazio drukkerei rasszisták

A Spurs a két csapat csütörtöki Európa Liga-mérkőzésén történt incidensek miatt kezdeményez vizsgálatot az UEFA-nál.

Bár a csütörtöki Tottenham-Lazio Európa Liga-találkozó egy viszonylag eseménytelen 0-0-s döntetlent hozott, az összecsapás mégis sok beszédtémát szolgáltat az európai futballközvélemény számára.

Az angol klub szerint a Lazio drukkerei gyakorlatilag 90 percen át verbálisan inzultálták a hazai csapat színesbőrű játékosait, név szerint Jermain Defoe-t, Aaront Lennont és Andros Townsendet. A Tottenham vezetése ezért és az olasz klub szurkolóinak más szabályszegéseiért vizsgálatot kezdeményez az UEFÁ-nál. Ha a rasszizmus vádja beigazolódik, a Lazio súlyos, több tízezer eurós pénzbüntetésre számíthat.

Érdemes tudni, hogy az "angol" csapatot a londoni zsidók alapították, a Tottenham otthonában, Észak-Londonban él az angol zsidóság háromnegyede, valamint a szurkolók szép száma is zsidó származású (szurkolói csoportjuk a Yid Army). Az "MTK édestestvérének" klubszínei szintén kék-fehér. Tehát egyáltalán nem meglepő a klub heves reakciója.

(tn nyomán Szent Korona Rádió)

Comments

#1

A rasszizmus egy alapvetés, aminek a legtöbbször vannak szemmel látható megmutatkozásai. Természetesen lehetek rasszista (vagy bármi egyéb) úgy, hogy senki nem észleli, hogy az vagyok, mert a cselekedeteim nem utalnak erre, de ez elég ritka. Gondolatrendőrség még nincs, ezért nem a rasszizmust mint alapállást (vagy mint véleményt) büntetik, hanem annak megnyilvánítását.

Részemről a rasszizmus megnyilvánításának büntetése tökéletesen érthető. Az én listámon is vannak olyan "vélemények" amelyek sorozatos, nagy nyilvánosság előtti hangoztatását visszaszorítandónak; azokat a csoportosulásokat pedig, amelyek ilyeneket hangoztatnak, nemkívánatosnak tartom.

#2

Azzal, hogy valaki rasszista, még nem követett el bűncselekményt, ezért logikátlan az, hogy büntetést kelljen fizetnie a klubnak. A rasszizmus nem egy cselekmény, hanem egy vélemény. Ha pedig nem lett volna az ellenfél csapatában szines bőrű játékos, akkor mással kötözködtek volna, mert ezt teszik a szurkolók, belekötnek a legérzékenyebb pontba. Ha valakinek ez nem tetszik, ne nézzen focit.

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

18:30–21:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Radics Béla emlékóra

21:00–22:00

<<<Zene>>>

22:00–0:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!