Minden titkok tudója, Eisemann László sportmasszőr - Magyar Lelátó Portré márciusban is!

Hogyan lehet párhuzamosan dolgozni a magyar labdarúgó-válogatott és a Ferencváros gyúrójaként? Milyen feladatai vannak? Hisz-e még abban, hogy pályafutása során egy világ- vagy Európa-bajnokságra is eljuthat? Egyáltalán miként választotta ezt a hivatást? Aki válaszol, Eisemann László, sportmasszőr.

"Célunk, hogy heti 40 percben bemutassuk, közelebb hozzuk hallgatóinkhoz a magyar profi és amatőr sport sikereit és legrangosabb eseményeit. Megszólaltatunk sportolókat, edzőket, sportvezetőket és szurkolókat, akik közösen próbálnak tenni azért, hogy a magyar sport visszakerülhessen az őt megillető helyre, a világ legjobbjainak sorába."

Magyar Lelátó Portré - március
Vendégünk: Eisemann László, sportmasszőr

A Magyar Lelátó Portré műsorának főszereplője volt már operaénekes, sportriporter, toxikológus főorvos, római katolikus megyéspüspök és fuvolaművész. Márciusi történetünk főhősének képzeletbeli névjegykártyáján ez állhatna: fürdő- és sportmasszőr, bár ezzel a megnevezéssel talán sohasem illették. Ő egyszerűen csak: gyúró.

Mielőtt ezt a hivatást választotta volna, igazolt labdarúgóként harminc alkalommal léphetett pályára a legmagasabb osztályban a Székesfehérvári MÁV – Előre színeiben. Elmondása szerint, számos találkozó közül kitüntetett figyelemmel egy maradt meg az emlékezetében, pedig azon csapata 0:1-es vereséget szenvedett az általa már akkor „szentélyként” tisztelt Üllői úti stadionban, a Ferencváros ellen. A zöld-fehérek imádata persze már jóval korábban kezdődött, hisz az egész család Albertéknek szurkolt.
„Ejzi”, mert mindenki csak így nevezi, tizenhat éve kedvenc csapatának a gyúrója, ezzel párhuzamosan 1989 óta ugyanezt a szerepkört tölti be a nemzeti válogatott mellett.

A kluboknál dolgozó gyúrók valójában minden titkok tudói, hisz nincs az a játékos, aki a gyúrópadon ne nyílna meg, nem öntené ki a lelkét. Éppen ezért a masszőr egyik nélkülözhetetlen erénye a titoktartás, ahogyan egyik hajdani mestere, Vinkovics Lajos fogalmazott: „Mi masszőrök könyvet írhatnánk a futballról, de nekünk a titkokat el kell vinnünk a sírba”.

Az Eisemann Lászlóval készült beszélgetést vendégünk kedvenc zenéivel festettük alá, így többek között hallható lesz a Danza Kuduro, a The Animals, James Blunt, de Kovács Erzsi egy-egy felvétele is.

A Magyar Lelátó adásának időpontjai a Szent Korona Rádióban:
Kedd - 21:00
Szerda - 04:00, 11:00

Főszerkesztő-műsorvezető: Horváth Gergely
Szerkesztő: Jaberits Zsolt
Munkatársak: Maros József, Martí Zoltán

Üzenjen a Magyar Lelátó stábjának:
[email protected]

A Magyar Lelátó és a Magyar Lelátó Portré korábbi adásait megtalálja a www.szentkoronaradio.com/magyar-lelato címen.

Látogassa meg Facebook oldalunkat:


(Magyar Lelátó Sportmagazin)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

13:00–20:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Sin City

20:00–21:00

<<<Zene>>>

21:00–0:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!