Arany Sas Hírek: A legifjabb pályázó

Az Arany Sas Díj Történelmi Novellapályázat sok kellemes meglepetést tartogat. Legfiatalabb pályázónk, a 12 esztendős Bagó Brendon megható magyarságtudattal és ambícióval írt történetet a Szent Koronáról. Ragadjunk ki egy részletet a ma teljes terjedelmében közölt novella végéből.

Az Arany Sas Díj Történelmi Novellapályázat sok kellemes meglepetést tartogat. Legfiatalabb pályázónk, a 12 esztendős Bagó Brendon megható magyarságtudattal és ambícióval írt történetet a Szent Koronáról. Ragadjunk ki egy részletet a ma teljes terjedelmében közölt novella végéből:

„A korona sok-sok király fején volt, adtak hozzá, átalakították, elvitték és visszaadták. Most pedig a megérdemelt pihenését tölti vigyázó kezek alatt. Minden része egy igaz történet, a mi múltunk.

Ügyes mívesek munkája, igaz királyok dicsősége, és egy népé, aki soha nem vesztett a hitéből, mindig talpra állt akár hány horda és nép is igázta le. Büszkén tűrte sorsát, és Magyar maradt, a legnehezebb időkben is, ha más országban is kellett élnie. Köszönhető Istvánnak, aki egy járatlan útra lépett, és bölcs igazságos tetteivel meg alapozta a Magyar nemzet sorsát.”

Kedves Brendon!

A pályaművedhez gratulálunk! Egyszer – az idő talán nincs túl messze - a Te korosztályod kezében lesz a magyarság és a Szent Korona sorsa. Jól vigyázz majd rá! Addig pedig tanulj és írj, készítsd magad az embert próbáló feladatra, amihez máris a legjobb úton haladsz.

Részvételedre a következő pályázatunkon is számítunk!

Üdvözlettel:
a Magyar Irodalmi Lap
Szerkesztősége

(Magyar Irodalmi Lap)

Comments

#1

Milyen nemzetiségű a Brendon nevű tehetség?

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

13:00–16:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Mi Magunk

16:00–17:00

<<<Zene>>>

17:00–17:30

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!