Budaházy: Dániel Péter ítéletének margójára

Az egész nemzeti érzelmű hazai közönségben jogos felháborodást keltett a siófoki bíróságnak Dániel Péter Horthy szobor megrongálásával kapcsolatos ítélete. A felháborodást különösen az indoklásban olvasható politikai állásfoglalás váltotta ki, miszerint Dániel tette – még ha meg is valósította a rongálás tényállását – „erkölcsileg pozitív” és „társadalmilag hasznos” volt.

A Jobbik ezen ítélet kapcsán tartott sajtótájékoztatóján Szávay István nagyon helyesen kiemelte azt a kettős mércét, ami ezen bírói hozzáállás és a Gyurcsány-rezsim elleni felkelés idején, 2006. szeptember 18-19-e éjszakáján elkövetett szovjet emlékmű megrongálás megítélése között van. Arra szeretnék rávilágítani, hogy ez a kettős mérce még a sajtótájékoztatón elhangzottaknál is súlyosabb.

Először is Horthy Miklóst a nemzetközi ítélő tanács nem tekintette soha háborús bűnösnek, tehát a siófoki bíróság erre irányuló indirekt mesterkedése minden alapot nélkülöz. Ezzel szemben az országunkat lerohanó, kifosztó, végig erőszakoló szovjet horda és az általa ránk kényszerített 45 éves kommunista diktatúra tömeges emberiség ellenes bűneinek ténye nem vitatott (törvényileg is kimondott). Vagyis a két rongálási cselekménynek – még ha mindkettő egy politikailag szimbolikus emlékmű ellen irányult is – a motivációját nem lehet egy lapon említeni. Ehhez képest abszurd az, hogy míg Dániel előre megfontolt szándékkal elkövetett tettét semmilyen szankcióval nem kívánta sújtani a bíróság, sőt, még meg is dicsérte, addig az általam spontán, egy forradalmi helyzetben – amikor minden okom megvolt feltételezni tettem társadalomra való veszélyességének a hiányát, hisz több ezer ember szurkolt együtt a címer lefeszítésének sikeréért – elkövetett rongálásért 500.000 Ft pénzbüntetést (majd másod- és harmadfokon 200.000 Ft-ot) és 800.000 Ft perköltség megtérítést mért ki. Sőt, – meggyőződésem szerint a jogot megerőszakolva – még társtettességet is megállapított általam ismeretlen emberekkel, és tettemet a társadalomra veszélyesnek nyilvánította és nem hasznosnak.

De a helyzet még ennél is abszurdabb! Mert azt már Szávay István is elfejtette megemlíteni a sajtótájékoztatón, hogy a szovjet emlékművel kapcsolatban ellenem már 2004. március 29-én (másodfokon 2004. április 15-én) is született egy ítélet, amikor is néhányan – mélységesen sértő voltára felhívandó a figyelmet – oda szerettük volna láncolni magunkat az emlékműhöz. Akkor pusztán addig jutottunk, hogy átugrottunk az emlékművet körbevevő kordonon és a rendőrség már ránk is rontott és elhurcolt. Két napig a Gyorskocsi utcában „vendégeskedtünk”, majd gyorsított eljárásban elítéltek 80.000 Ft pénzbírságra „rendzavarásért”, mondván, hogy a kordonon való átmászásunkkal „kihívóan közösségellenes magatartást valósítottunk meg, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen”. Vagyis semmilyen kárt nem okoztam (és nem is akartam), de már az odaláncolás puszta ötletéért is kimértek rám 80.000 Ft-ot!

Mindezeket szembeállítva Dániel ítéletével újabb ékes példáját láthatjuk hová jutottunk a 1989-es „kerekasztalos rendszerváltás” eredményeképpen. A kommunisták csalásgyanús mesterkedéseinek kivizsgálása helyett engem ítéltek el a 2002-es választások kapcsán. Az EU-ba való belépést ellenzők kampányának – nemzetközileg is előírt – támogatása helyett engem ítéltek el az ellenkampányunk kapcsán. A Szabadság nevű terünket meggyalázó szovjet obeliszk elbontása helyett engem ítéltek el az ezért való küzdelmem kapcsán. A bolsevik utódok hatalmát védő, 2009. március 15-én engem minden ok nélkül vagy húszan erőszakkal – a Rendészeti Panasztestület által is megállapítottan jogsértően – elhurcoló rendőrök helyett ellenem folyik eljárás hivatalos személy elleni erőszak címén. És Gyurcsány, Gergényi, Bene meg Lapid helyett is engem vádolnak lakosság megfélemlítése céljából elkövetett terrorcselekménnyel. Hogy itt még mindig a bolsevikok dáridója folyik és kettős mérce van? Erről szól az életem!

Budaházy György

(Szent Korona Rádió)

Comments

#2

Vérlázító ez az egész!!Sad(

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Hadak Útján (ismétlés)

9:00–10:00
Leírás később.
(Hadtörténeti)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

<<<Zene>>>

10:00–10:30

Trón és oltár (ismétlés)

10:30–11:30

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!