A kormány kettős mércéje ellehetetleníti a vagyonvédelmi szakmát

A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány a maffiamódszerek előtörésének enged teret a vagyonvédelmi ágazatban.

A hatalmon lévők ugyanis olyan szabályok alapján hagynak működtetni egy teljes ágazatot, amely a visszaélések táptalaja és a tisztességes vállalkozások munkatársainak megélhetését veszélyezteti. A Jobbik részéről írásbeli választ igénylő kérdést nyújtottam be a belügyminiszterhez a vagyonvédelmi szakma megmentése érdekében.

A kormány képviselője hiába hivatkozik az új vagyonvédelmi törvényre, ha annak sem végrehajtását, sem ellenőrzését nem végezteti el. A Jobbik ugyanakkor tiltakozik amiatt, hogy a hatóságok összevont ellenőrzései szakmaiatlanok és zaklató jellegűek, olyan cégeket lehetetlenítenek el, amelyek törvényesen tevékenykednek. A Jobbik választ vár arra a jelenségre is, hogy egyes cégek soha nem kapnak ellenőrzést, holott náluk mutathatóak ki az ágazatra jellemző legtipikusabb adójogi és munkaügyi visszaélések. Elfogadhatatlan, hogy pont ezek a cégek azok, amelyek előszeretettel csapnak le a hatóságok által vegzált más vállalkozások ügyfélkörére is. A Jobbik úgy véli, hogy több százezer ember megélhetését nem veszélyeztetheti a felelőtlen kormányzati hozzáállás, ezért Pintér Sándor belügyminisztertől nem csak választ vár el, hanem konkrét cselekvési programot is követel.

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője

(Szent Korona Rádió)

Comments

#1

Cselekvési programot?
“Olaj-milliárdok minden mennyiségben – Vasárnapi Újság, 2000. 06.11.
….
Pallag László: A tanúvallomást tevőt ismétlem. Elmondta, hogy hogyan és merről, hova, milyen telepeken mozgatták az olajat.

Lakatos Pál: Időpontban most hol tartunk?

Pallag László: 92-96 közötti időszakról van szó. De beszélt egész a napjainkig az ügyekről. Mert amikor az olajszõkítés már nem működött, már nem jött pénz az olajból, akkor ment a borhamisítás. És tulajdonképpen összekapcsolta ezeket az ügyeket. Tehát minden olyan témára, amire rálátása volt, õ erről beszélt. Ott volt, látta, tapasztalta, részese volt a dolgoknak. Beszélt a vámosok szerepéről, közremûködéseiről, a rendőrök szerepéről, rendõrvezetők szerepéről, arról, hogy havi 15-20 millió litert szőkítettek, különböző telepekre mozogtak, ahol üldözték őket továbbmentek, továbbtelepültek.
Lakatos Pál: Azt tudhatjuk, hogy milyen útvonalról van szó?
Pallag László: Bács megyérõl van szó és a Bács megyei kapcsolatrendszerrõl. Tudott az egész folyamatról, az akkori országos rendõrfõkapitány.
Lakatos Pál: Pintér Sándorról beszél?

Pallag László: Őróla beszélt az a tanúvallomást tevő. Sőt, a szeme láttára tették a kocsijába és azoknak a szeme láttára, akik vele voltak, két-három ember mindig volt vele, hol 25, hol 50 milliót.
Lakatos Pál: Kinek a kocsijába tettek 50 millió forintot?

Pallag László: Pintér Sándor kocsijába. Abba a kocsiba, amiben hozták és vitték.
Lakatos Pál: Amiben Pintér Sándort hozták, vitték oda a helyszínre, ahol az olajszõkítés folyt?

Pallag László: Igen. Õ sokszor megfordult ott, az alvilág rendezvényein ott volt, szinte baráti kapcsolatban volt ezekkel az emberekkel, Sanyi bácsinak hívták. Gondolom, ez védelmi pénz volt.

Lakatos Pál: Hogy teljesen egyértelmû legyen, Ön szerint illetve a tanú szerint ezt a nagy összeget azért tették Pintér Sándor kocsijába, hogy ne legyen nyomozás a dologból?

Pallag László: Ezeket a mozgásokat nem lehetett csak a hivatalos szervek segítségével végigcsinálni. Másképp ez nem mûködött. Itt, amikor 15-20 millió literrõl van szó havonta, amikor éves szinten egymilliárd literrõl van szó.
Lakatos Pál: Ez összegben mit jelent?

Pallag László: Óriási összeg. Megvolt a tarifája literenként. Volt, amikor 30 forintot kerestek literenként, volt, amikor 1 forintot, volt, amikor 5 forintot, volt, amikor 10 forintot. Mindig attól függött, hogy milyen feladat volt. Például Melkontrolhoz vitték bevizsgálni. Volt, amikor vittek 160 milliót Melkontrolhoz, volt, amikor 60 milliót vittek. Ezt azért vitték, hogy a minõsítés olyan legyen. Ugyanígy volt a borhamisítással kapcsolatos minõsítés is, ahova szintén vittek pénzeket.
Lakatos Pál: Itt mindenki mindenkit lefizetett abban a körben.

Pallag László: Ezek mögött nagy pénzek mozogtak. Ezeket pénzzel intézték el. Elmondta azt is, hogy 94-ben MSZP-nek vittek 750 milliót.
Lakatos Pál: Az MSZP-nek miért kellett vinni 750 milliót?

Pallag László: Hát, miért? Választás előtt voltunk. Azért. Beszélt arról, hogy Lezsák Sándor emberei intézték helyette az ügyeket. Lezsák Sándor helyett intézték az ő emberei az olajjal kapcsolatos ügyeket. De ...és Szabó Iván, mint pénzügyminiszter biztosította a pénzeket."

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

18:30–21:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Radics Béla emlékóra

21:00–22:00

<<<Zene>>>

22:00–0:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!