Egy betiltott film 1994-ből (megnézhető nálunk)

Kocsis L. Mihály kitüntetést vesz átKocsis L. Mihály kitüntetést vesz át

Chrudinák Alajos és Kubinyi Ferenc egykori filmjét az alábbi linken lehet megnézni. A filmet 1994-ben a sok ismerős név miatt betiltották, ahogyan az az alábbi levélből is olvasható. Túl sok mai bankigazgató, újságíró, tévés megmondó ember apukájának a neve hallható a filmben. Túl sok - túl sok?

Chrudinák Alajos és Kubinyi Ferenc egykori filmjét az alábbi linken lehet megnézni. A filmet 1994-ben a sok ismerős név miatt betiltották, ahogyan az az alábbi levélből is olvasható. Túl sok mai bankigazgató, újságíró, tévés megmondó ember apukájának-anyukájának a neve hallható a filmben. Túl sok! Túl sok?

Az alábbi levelet - bár annak szövegében az azt író kifejezetten megtiltja publikálását - hosszas gondolkodás után mégis közreadjuk, először is, mert az már megjelent a Magyar Világ című folyóiratban, (2006. február 2. VIII. évf. 5. szám) másodsorban pedig azért, mert az magán elektronikus levelekben mai napig is terjed, az „érzékeny lelkű” levélíró minden korlátozási szándéka ellenére; a hivatkozásokkal együtt.

A hivatkozott cenzori utasítás, a finomkodó és megértést kérő, érzékenységre, emberi „méltóságra” hivatkozó kommentárral a lap 12. oldalán, kommentár nélküli fénymásolatban olvasható:

(Kelt Budapest, 1994. március 25. Ikt. sz.: M/69/94.
Feladója Magyar Televízió, Kocsis L. Mihály műsorigazgató)

Kubinyi Ferenc
történész úrnak

Tisztelt Kubinyi Úr!

Szeretném tájékoztatni arról, hogy az Ávósok I-III. című dokumentumfilm ismétlését, amely a Magyar felmúlt - a törvénytelen szocializmus című történelmi sorozat részeként került sugárzásra a Magyar Televízióban, dr. Nahlik Gábor alelnök úr utasítására vettük ki a műsorból. Tájékozódásom szerint erre valóban az izraelita hitközség, illetve különböző zsidó szervezetek tiltakozására került sor.

Az említett szervezetek és név szerint dr. Schweitzer József főrabbi kifogasolták az ávós tisztek életrajzában a zsidó származás túlhangsúlyozását, amelyre most, a Holocaust 50. évfordulóján különösen érzékenyek zsidó, illetve zsidó származású polgártársaink. Az Alelnök úr a Főrabbi úrral folytatott beszélgetésen végül is akceptálta ezt az észrevételt, s ezért hozta meg a fenti intézkedését. Arról pillanatnyilag nem tudom tájékoztatni, hogy vajon sor kerülhet-e a sorozatnak egy későbbi, kevésbé érzékeny időpontban történő megismétlésére.

Kérem, fogadja el tájékoztatásom, egyben szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy levelemnek publikálásához semmilyen formában nem járulok hozza.
A fentieket Önnek válaszolva, személyes tájékoztatásul adtam.

Megértését köszönve, szívélyes üdvözlettel

Kocsis L. Mihály
(s.k.)

Abban a korban, amelyet a film ábrázolni kíván, a most hirtelen sértődékennyé váló „polgártársaink”, akik utódai, örökösei, haszonélvezői apukájuk az 50-es években végzett gyalázatos tevékenységének - ebben a korban az elkövetők tevékenységüket „büszkén” végezték, s egyáltalán nem voltak figyelemmel áldozataik polgári, de emberi jogaira sem. Csak „a Párt” utasításait tartották szem előtt.
Most, amikor kiderült, hogy némelyek szülei az állattal azonos szellemi és lelki állapotban végezték tevékenységüket, most persze megsértődnek. Milyen érdekes is a világ!

Mi mást tehetnénk? Közre kell adni, hogy soha ne feledje a mai ifjúság sem, kik voltak, akik tönkretették a jövőnket és ezzel együtt az élhető, polgári Magyarországot, valamint az emberi értékeket 1945-öt követően.
Szégyenkezzen, akinek szégyenkeznie kell.

Törvénytelen szocializmus – Ávósok 1. rész (47:08)


Törvénytelen szocializmus – Ávósok 2. rész (60:03)Törvénytelen szocializmus – Ávósok 3. rész (48:52)(magyarvilag.info, teddy nyomán Szent Korona Rádió)

Comments

#1

A film a megrázó valóságot mutatja be,amiről bizony mindenkinek tudnia kellene,nem pusztán azért mert történelem,hanem azért mert ez a GAZSÁG az IGAZSÁG,amit a mai napig nagyon nem szeretnek hallani az uralkodó osztályok,beleértve talán a mostaniakat is.Az uralkodó osztály/ok sajátsága,hogy- a radikális másként gondolkozókat kivéve akik az ő mindenkori ellenségképük-a politikai ellenfelekkel csínján kell bánni,hátha szövetségesek lesznek.Igaz ez a 2/3-nál is,hátha azt lehet majd mondani,hogy már 3/4 aztán 4/5 és így tovább.
Külön gratuláció illeti Chrudinák Alajos és a sajnálatosan már elhunyt Kubinyi Ferenc urat-bár az echo tv alkalmazásában lévő fia is apja bátorságát örökölte volna- és valamennyi bátor szerzőtársukat. Amit megjelenítettek arról lehetett olvasni olyan "tiltott író"-tól,mint pl. Fiala Ferenc,aki Berkes és a szerzetes című Németországban magyarul megjelent könyvében személyes tapasztalatai alapján leírta,hogyan bántak a politikai foglyokkal a magyarországi börtönökben.Szemtanú volt Baranyai Jusztin,Csávossy Elemér,Tüll atya és sok pap fogolytársának bántalmazásánál.
Végezetül azon is érdemes elgondolkodni,hogy miközben a mai speciális szervek hajtóvadászatot rendeznek egyes SS alkalmazásban ténykedett kb. 90-100 éves emberek felkutatására,addig a filmbeli nyilvánvalóan ávós bűnelkövető nyugodtan éldegél Ausztráliában.Végül is ezáltal attól válik egy tett bűnné,hogy ki az elkövető.

#2

Ehhez a filmhez valaki tudna adni torrentet? Ezt terjeszteni kell mindenhol!

#3

Meglepődtem, hogy Kocsis L. Mihály ilyen levelet írt. Balczó Andrással készített könyvében viszont nem cenzúrázta meg a legnagyobb sportolónkat, és aki ismeri Bandit tudhatja, hogy nem polkorrekt. Smiling

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

13:00–17:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Határőrség

17:00–18:00

<<<Zene>>>

18:00–0:00

Programajánló

    Hozzászólások

    User login

    Poll

    Szent Korona Rádió hírlevél

    Iratkozz fel hírlevelünkre!