Az oroszok hazaküldenék a mormonokat

Az Egységes Oroszország hatalmi párt ifjúsági szárnya, az Ifjú Gárda az "Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza" elnevezésű szervezet (közismertebb nevükön a mormonok) moszkvai székháza előtt demonstrált csütörtökön. A gárdatagok "Nem, az idegen ügynökökre!", "Fúj CIA!" jelszavakat skandálták. Még egy nagyméretű, szimbolikus repülőjegyet is kifüggesztettek, melyen a CIA logóját tüntették fel. A "repülőjegy" Moszkvából Washingtonba szólt, csak egy útra.

Jekatyerina Sztenyjakina, a gárda vezetője újságírók kérdésére elmondta: véleményük szerint ezt az amerikai szektát azért alapította az Egyesült Államok, hogy a fiatal mormonok hazatérésük után az FBI-nak vagy a CIA-nak dolgozzanak. Sztenyjakina azt is a mormonok szemére vetette, hogy az elején ingyen angol nyelvórákat ígérnek, ám a végén a tanulók maguk is misszionáriussá válnak és hozzátette, hogy a 14 milliárd dolláros oroszországi humanitárius segély az egyháztól észrevétlenül eltűnt. A hatóságok egyébként régóta tartanak az egyház növekvő befolyásától Oroszországban.

"Mivel a mormonok olyan humanitárius tevékenységben vesznek részt, mint hajléktalanok étkeztetése vagy irodalmi művek szétosztása, ezt sokan a megvesztegetés egy formájának tekintik." - fejtette ti Ivar Makszutov, a moszkvai RGGU egyházkutatója.

Az egyház vezetői az Ifjú Gárda vádjait visszautasították, szerintük teljességgel alaptalan, hogy az Egyesült Államok ügynökei lennének, mivel fő feladatuk az "ige hirdetése". A 14 milliárd dolláros segélyt is cáfolták, mondván mindössze 5 millió dollárról volt szó.

Szakértők szerint a mormonok elleni tüntetés jól illeszkedik a Kreml által szervezett külföldiek elleni "hadjárathoz", mely során minden olyan szervezetet igyekeznek ellehetetleníteni, melyek esetleg az ország belső ügyeibe szólhatnak bele. Külön törvényt fogadtak el az emberjogi és demokratikus jogokat felügyelő szervezetek ellen.

Egy hónappal ezelőtt a Kreml felszólította az Egyesült Államok nemzetközi fejlődésért létrehozott ügynökségét, hogy fejezze be tevékenységét Oroszországban. A szervezet az elmúlt húsz évben civil társadalmi szervezetek sokaságát támogatta anyagilag.

(RIA Novosztyi, Orsosz Világ nyomán Szent Korona Rádió)

(RIA Novosztyi)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Radics Béla emlékóra (ismétlés)

9:00–10:00
A Radics Béla emlékóra lehetőségéhez képest megpróbál átfogó képet adni a '60-as, '70-es, '80-as évek rockzenéjéről. Természetesen zenével illusztrálva ezeket a korszakokat. Nagyon sok együttes dalát csak koncertfelvételről lehet meghallgatni, mert az akkori hatalom nem adott nekik lehetőséget. "Majd akkor lesz lemezetek, ha vesztek a vasboltból " - hirdette a hatalom jeltelen képviselője. A műsor archívuma ITT érhető el.
('60-as, '70-es, '80-as évek magyar rockzenéje)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

<<<Zene>>>

10:00–10:30

Hegylakók (ismétlés)

10:30–11:30

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!