Szabadulhat végre Tóásó Előd?

A Bolíviában terrorista-összeesküvéssel vádolt Tóásó Előd és Mario Tadic ügyvédjei a per lezárását indítványozták helyi idő szerint hétfőn arra hivatkozva, hogy lejárt a vizsgálati fogságnak a büntető törvénykönyvben maximálisan engedélyezett időtartama.

E hónap elején a bírók megfutamodtak a Tóásó-per elől. Most pedig ügyészi szabadság neheziti a pert.

Gerardo Prado, Tóásó és Tadic ügyvédje elmondta az EFE spanyol hírügynökségnek, hogy hétfőn Tarija város bírósága elé terjesztette az erről szóló kérelmet. Ebben a vidéki városban folyik az összesen 39 vádlottat felvonultató per. Az ügyvéd idézte a büntető törvénykönyv 133. cikkét, amely szerint legfeljebb három évig lehet fogva tartani előzetes letartóztatásban a vádlottakat.

Prado két héten belül vár választ a bíróságtól.

Múlt hét csütörtökön az egyik bolíviai hírportál arról írt, hogy szabadságra ment Marcelo Soza ügyész, a vád képviselője. A pert előzőleg október 29-ig felfüggesztették, folytatását azonban nehezíti, hogy Bolíviában az ügyészi szabadság legalább 15 napig tart.

A magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásót és Tadicot 2009 Santa Cruzban tartóztatták le, a rendőrség a Las Américas nevű szállodában ütött rajtuk. Az akcióban lelőtték a bolíviai születésű, bolíviai–magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról való Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert.

A bolíviai hatóságok azt állítják, hogy terrorcsoportot számoltak fel, amely Evo Morales elnököt is meg akarta gyilkolni.

(MTI nyomán Szent Korona Rádió)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

3:00–6:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Mi Magunk (ismétlés)

6:00–7:00

Korabeli revíziós dalok órája

7:00–8:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!