Elkapták az egyik legkeresettebb kolumbiai drogbárót

Elfogták Buenos Airesben Henry de Jesús López Lodonót, Kolumbia egyik legkeresettebb drogbáróját - közölte a kolumbiai rendőrség.

A Mi Sangre néven is emlegetett 41 éves férfi a Los Urabenos nevű kábítószer-hálózat egyik legbefolyásosabb vezetője volt. Buenos Airesben egy étteremben fogták le egy testőrével együtt - jelentette a kolumbiai sajtó helyi idő szerint kedden.

Az alvilágban a Salvador vagy a Carlos Mario neveken is emlegetett Lópezt nemcsak a kolumbiai hatóságok, hanem az Interpol is körözte, az Egyesült Államok pedig kéri kiadatását. Hazájában súlyos bűncselekmények mellett terrorizmussal is vádolják.

A drogbáró jelek szerint már hónapok óta Argentínában bujkált, de közben próbált egyezségre jutni a hatóságokkal az Egyesült Államoknak történő kiadatásáról. A Los Urabenos több főnöke már holtan végezte Kolumbiában, hármat közülük pedig külföldön elfogtak.

(MTI, hvg)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Hegylakók (ismétlés)

4:00–5:00
Egy-egy aktuális esemény, vagy egy, a nemzetünk sorsát érintő kérdés kivesézése Egerből. Avagy egy kötetlen beszélgetés Zagyva György Gyula szobájából. A műsor archívuma ITT érhető el.
(Beszélgetős)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

<<<Zene>>>

5:00–7:00

Korabeli revíziós dalok órája

7:00–8:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!