Négy év börtönre ítélték Berlusconit

Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt négy év börtönbüntetésre ítélte egy milánói bíróság a televíziós vállalataihoz köthető adócsalási ügyek miatt. Az ítélet nem jogerős.

Pénteken Silvio Berlusconi volt miniszterelnök és tíz másik gyanúsított ügyében döntött egy milánói bíróság, lezárva a hat éve húzódó adócsalási pert. A börtönbüntetés mellett a volt miniszterelnököt három évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is. Az ítélet nem jogerős, Berlusconi várhatóan fellebbezni fog az ügyben.

Két nappal az ítélethirdetés előtt a 76 éves politikus bejelentette: nem indul újra a miniszterelnöki pozícióért a közelgő választásokon.

Az ügyészség szerint a vádlottak offshore vállalatokon keresztül rendelték meg amerikai filmek sugárzási jogát Berlusconi televíziós birodalma számára, és az adófizetés elkerülése érdekében hamisan számláztak pénzmozgást.

Több vádpontot azonban ejtettek az ügyben, elévülés miatt. Ilyenek voltak a többi között a könyvelési csalás, valamint a félrevezető pénzügyi jelentések.

Berlusconit már több ízben beperelték üzleti ügyei miatt, de minden esetben tagadta bűnösségét, azt állítva, hogy az ellene beadott keresetek mögött politikai motivációk húzódnak meg. A milánói törvényszék precedens értékű ítéletét megelőzően minden ügyben felmentették, vagy pedig ügye elévült.

Berlusconi kereskedelmi tévétársaságának, a Mediasetnek a részvényei eséssel reagáltak a hírre.

(Atv,SkyNews)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

3:00–6:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Mi Magunk (ismétlés)

6:00–7:00

Korabeli revíziós dalok órája

7:00–8:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!