is Offline Brit külügyminiszter: Nem Brüsszelnek, hanem a nemzeti parlamenteknek kell több hatalmat adni | Szent Korona Rádió

Brit külügyminiszter: Nem Brüsszelnek, hanem a nemzeti parlamenteknek kell több hatalmat adni

Nem Brüsszelnek, hanem a nemzeti parlamenteknek kell több hatalmat adni, és nem egységesítésre, hanem rugalmasságra van szükség az Európai Unióban (EU) - mondta a brit külügyminiszter kedden Berlinben.

William Hague, a brit külügyminiszter egy konferencián kifejtette: a brit kormányzat szerint is szorosabb együttműködésre van szükség az euróövezetben a válság megoldásához, de az integráció elmélyítése nem sodorhatja veszélybe a huszonhetek közös vívmányait. "A Nobel-békedíj arra emlékeztet, hogy az EU sokkal több, mint az euróövezet" - mondta a konzervatív politikus.

Hangsúlyozta: a brit kormány vezető szerepet kíván betölteni az EU-ban, de tudomásul kell vennie, hogy az unió iránti lakossági bizalom minden korábbinál mélyebbre süllyedt.

(MTI)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Mi Magunk

16:00–17:00
Barcsa Turner Gábor és Incze Béla, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) két vezetőségi tagjának műsora, amely kéthetente jelentkezik.
(Magazin műsor)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

<<<Zene>>>

17:00–17:30

Budaházy

17:30–18:30

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!