Brit külügyminiszter: Nem Brüsszelnek, hanem a nemzeti parlamenteknek kell több hatalmat adni

Nem Brüsszelnek, hanem a nemzeti parlamenteknek kell több hatalmat adni, és nem egységesítésre, hanem rugalmasságra van szükség az Európai Unióban (EU) - mondta a brit külügyminiszter kedden Berlinben.

William Hague, a brit külügyminiszter egy konferencián kifejtette: a brit kormányzat szerint is szorosabb együttműködésre van szükség az euróövezetben a válság megoldásához, de az integráció elmélyítése nem sodorhatja veszélybe a huszonhetek közös vívmányait. "A Nobel-békedíj arra emlékeztet, hogy az EU sokkal több, mint az euróövezet" - mondta a konzervatív politikus.

Hangsúlyozta: a brit kormány vezető szerepet kíván betölteni az EU-ban, de tudomásul kell vennie, hogy az unió iránti lakossági bizalom minden korábbinál mélyebbre süllyedt.

(MTI)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Napvágás

17:00–18:30
A műsor vezetője dr. Varga Tibor, aki a műsorvezető segítségével érthetően és érdekesen tálal fontos tudnivalókat a kultúra, a történelem, a vallás és szakralitás tárgyköreiből. Kéthetente frissülő műsor! "Ragyogj, ragyogj Szent Koronánk, csillag lánggal mutass irányt!"
(Történelmi)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Madártávlatból

18:30–18:45

<<<Zene>>>

18:45–0:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!