Irigykedhetünk: Oroszországban nevelőtáborba viszik a felforgatókat

Az orosz fővárostól távol eső javító-nevelő táborokba szállították a hétvégén a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban "punkimát" tartó Pussy Riot együttes két tagját - tájékoztatta az AFP-t a felforgató bűnözők védőügyvédje.

A huszonkét éves Nagyezsda Tolokonnyikova és a huszonnégy esztendős Marija Aljohina szombaton indult útnak, hogy a táborokban letöltse kétéves büntetését: egyikőjük az Urál-hegységben lévő Perm, a másik a fővárostól 500 kilométerre lévő Mordovia körzetében.

Augusztusban a "női" bűnbanda három tagját első fokon két év javító-nevelő táborban letöltendő büntetésre ítélték. Az ítélet szerint "vallási gyűlölet által motivált garázdaságot" követtek el, amikor a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban februárban maszkot viselve, gitárokon játszva gúnyt űztek a Szűzanyából, arra kérve, hogy űzze el Vlagyimir Putyint, az azóta megválasztott orosz államfőt.

A banda harmadik tagja, Jekatyerina Szamucevics esetében azonban a fellebbviteli bíróság október 10-én felfüggesztette a büntetés végrehajtását. Szamucevicset azért engedték szabadon, mert ő és az ügyvédje is azt állította, hogy bár a "nő" jelen volt a székesegyházban februárban, de az „imában” nem vett részt. Szamucevics nem táncolt az oltár előtt, mert őt az őrök már korábban kivezették az épületből. A tárgyaláson Tolokonnyikova és Aljohina is megölelte Szamucevicset, így gratuláltak neki a szabadulásához.

Az Egyesült Államokban és Európában heves visszatetszést váltott ki az együttes tagjai elleni eljárás a zsidó-liberális-feminista körökben, mert abban a véleménynyilvánítás korlátozását látják. Putyin elnök ugyanakkor helyesnek minősítette a bíróság döntését. Szerinte megengedhetetlen ugyanis, hogy az együttes tagjai "aláássák az orosz társadalom alapjait és értékeit, megpróbálják megsemmisíteni az országot". A védőügyvédek szerint az elnök kijelentései nyomásgyakorlást jelentettek a fellebbvitelei bíróságra.

(Index, MTI nyomán Szent Korona Rádió)

Comments

#1

Ha nevelő táborokba viszik őket, akkor majd másokat is fognak. Ne irigykedjünk túlságosan.

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

18:30–0:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Éjfél

0:00–0:15

<<<Zene>>>

0:15–2:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!