Hollandiában uralják a piacot a magyarországi cigány stricik

Ebből telik Audira és adóeltitkolásra isEbből telik Audira és adóeltitkolásra is

Az európaiak közül már a "magyarok" vannak a legtöbben a Hollandiában dolgozó prostituáltak között - derült ki egy holland hírműsor tudósításából, amely hosszan foglalkozott a főként Nyíregyházáról érkező "magyar" prostituáltakkal, az etnikai hovatartozásról persze cinikusan hallgatott a hazug adó.

A magyarországi cigányok dolgoznak a legolcsóbban, az ő stricijeik a legagresszívabbak és ők azok, akik soha nem kérnek segítséget.

Terjedelmes műsorban foglalkozott a héten a Hollandiába áramló magyar(országi) cigány prostituáltakkal a Nieuwsuur holland hírműsor. A televízió riporterei több magyar állampolgárságú cigány nőt is megszólaltattak, aki Amszterdam vörös lámpás negyedében a kirakatban dolgozik és Magyarországon, Nyíregyháza környékén is forgattak arról, miért kerül olyan sok cigány prostituáltként Hollandiába. Az is kiderül, hogy tavaly az előző évhez képest 23 százalékkal nőtt a prostituáltakkal kapcsolatos rendőrségi ügyek száma Hollandiában. A vadliberális hollandok is szépen megbarátkoznak a cigánybűnözéssel a jelek szerint, hacsak egytől egyig vissza nem ebrudalják őket, aminek persze mi nem örülnénk.

A tudósítás szerint Hollandiában Magyarországot már az első számú forrásországként tartják nyilván az EU-n belül: vagyis Európából innen érkezik a legtöbb prostituált Hollandiába - amellett, hogy Magyarország fontos tranzitszerepet is betölt a keletről nyugatra irányuló emberkereskedelemben. Mindezt a gárdisták és a jobbikosok ellen világháborús állapotokra emlékeztetve felvonuló rendőrség persze tűri. A magyarországi cigányoknak külön utcája van Amszterdamban: a Molensteeg, ahol kizárólag tőlünk prostituáltnak eladott cigány nők dolgoznak a kirakatok mögött. A tudósításból kiderül, hogy a közelmúltban egy magyar rendőrségi delegáció is járt ott, hogy felmérje a helyzetet és erősítse a két ország hatóságai közötti együttműködést, aminek eddig semmi jelét nem látjuk, de a hazafiak zaklatásának erősödését persze igen (lásd a kapcsolódókat).

Egy Márta nevű prostituált a riportban elmondja, hogy mivel tartják őket sakkban a cigánybűnözők. "Én itt cigánylány vagyok és mi cigánylányok nagyon befolyásolhatók vagyunk, vágyunk a szebb életre, a szebb körülményekre, ezt nagyon is jól tudják a kitartók és ezt kihasználják. Fenyegetik, hogy otthon tudom anyádat. Hogy - csúnyán mondom - meg fogom b...ni anyádat, az intenzív osztályon köt ki." Egy másik nő, a négy éve Amszterdamban dolgozó Gina pedig a vendégektől elszenvedett megaláztatásairól beszél: "Úgy gondolják az emberek, hogy húsz euró egy olyan ár, amiben benne van a sz.pás, a ba..ás és hogyha csak az egyiket szeretnék, akkor csak tíz eurót adnak. Úgy gondolják, hogy ezzel kész. Ők fizetnek, bármit megtehetnek."

A Molensteegről beszélt korábban egy holland prostituáltakat segítő alapítvány munkatársa a Magyar Narancsnak is. Maaike van Groenestyn szerint a Hágában dolgozó prostituáltak fele, az Amszterdamban dolgozók harmada magyar állampolgárságú. Ők többnyire 18-23 év közötti cigány nők. A többi prostituálttól az különbözteti meg őket, hogy a kitartóik sokkal agresszívebbek és a lányok sokkal jobban félnek, mint az átlag, mert állandóan szemmel tartják őket. A cigányok gyakran szakképzettség nélküli, közömbös, félanalfabéta nők, akik soha nem használnak óvszert, és bármi is történik velük - a vendégek is gyakran bántják őket -, soha nem fordulnak a hatóságokhoz. "Ezt nem jó kimondani, de ebben a pillanatban ők alkotják ennek a világnak a legalját" - mondta az alapítvány munkatársa.

A Nieuwsuurnak nyilatkozó szakértők szerint Magyarországon Nyíregyháza környéke az a központ, ahonnan a legtöbb cigányt viszik a holland városokba. A műsorban több cigány nő, prostituált és intézetben nevelkedő gyerek is megszólal, aki jelenleg is Nyíregyházán vagy az ahhoz közeli falvakban él. Egy cigány arról beszél, hogy munkalehetőség nincs a számukra a környéken, ezért sokan választják azt, hogy a testükből élnek, van, aki már az intézetből külföldre megy prostituáltnak. Egy másik nő elmeséli, hogy két unokahúga is Hollandiában dolgozik. "Onnan küldik haza a szüleiknek a pénzt, onnan támogatják őket. A villanyt abból kötötték be, amit keres a testével a két kislány." Egy intézetben élő lány pedig arról számol be, hogy gyakran állnak férfiak a kerítésnél és beszélik rá a lányokat a nagy lehetőségre, amelyet a hollandiai munka tartogat a számukra.

A cigánybűnözők milliós összegeket küldözgetnek haza, a NAV által teljesen lenyomozhatatlanul, Wester Union pénzátutalás által, melyet e cikk írója is tapasztalt: a kancigányok Audival, Mercedessel, kilós aranynyakláncokkal járnak a postára, ahol egy-egy tételben felvesznek kb. 1 - 1.5 millió Ft-ot, amik rendszerint holland címről érkeznek. Így tehát a prostik által keresett összegek nagy részét lenyúlják a magyarországi emberkereskedő cigánybűnözők, a NAV és a rendőrség mindezt persze gyakorlatilag ölbe tett kézzel nézi - a szerk.

A televíziós beszélgetésben megszólal Berta Krisztina, a Belügyminisztérium emberkereskedelmi koordinátora, aki szerint az emberkereskedelem ellen azért nehéz fellépni, mert az EU-n belül szabad a mozgás, így mindenki oda megy, ahová akar, másrészt Hollandiában legális a prostitúció, így nehezen megfoghatók az ügyek, csakhogy ne kelljen utánajárnia a rendőrségnek az e fajta nehézsúlyú cigánybűnözésnek. "Ez főleg a "szervezőknek" jelent előnyt, nem annyira a lányoknak." A nyíregyházi rendőrség egyik tisztje, Bukovenszki Zoltán pedig azt nyilatkozza: a megyében kevés a prostitúció és nincs tudomásuk arról, hogy a lányok "kényszerítve lennének". Pedig milyen egyszerű lenne megfogni ezeket az aranynyakláncos kancigány gazembereket: mindössze a postától kellene információkat kérni, hova járnak készpénzt felvenni.

(Origo nyomán Szent Korona Rádió)

Ajánlat : Küldjön virágot, ajándékot a SzivNet Virágküldővel , mellyel rádiónkat is támogatja (X)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

15:00–17:30
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Hegylakók

17:30–18:30

<<<Zene>>>

18:30–21:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!