A britek többsége kilépne az EU-ból

Az EU tagok között alig akadnak olyan országok, akiknek hozott jót is az EU. Az osztrákok többsége is kilépne, most pedig a brit felmérések mutatják ugyan ezt az eredményt.

A britek többsége azt pártolná, ha Nagy-Britannia kilépne az Európai Unióból egy új, vasárnap ismertetett országos felmérés szerint.

A Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi brit lap megbízásából elvégzett közvélemény-kutatás során azt a kérdést tették fel, hogy miképp voksolnának a megkérdezettek, ha "holnap" népszavazás lenne Nagy-Britannia EU-tagságáról. A válaszadók 51 százaléka mondta azt, hogy a távozásra adná szavazatát, 34 százalék a brit EU-tagság fenntartását szeretné.

A lap kommentárja szerint a kilépést pártolók aránya - amely a korábbi évek átlagában 41 százalék volt - különösen az utóbbi egy évben emelkedett erőteljesen, elsősorban az euróövezeti válság hatására. A Mail on Sunday szerint a brit EU-tagság feladását az 1980-as évek eleje - vagyis Margaret Thatcher volt konzervatív miniszterelnök kormányzásának korai időszaka - óta nem támogatták annyian, mint most.

(MTI)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Éjfél

0:00–0:15
A Himnusz, az Ősi Himnusz, a Székely Himnusz, a Hiszekegy és a Szózat hallható, amikor éjfélt üt az óra.
(Éjféli blokk)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

<<<Zene>>>

0:15–2:00

Radics Béla emlékóra (ismétlés)

2:00–3:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!