Imre Kertesz: nem vagyok magyar

Orbán berlini beszédét Imre Kertesz, a Nobel-díjas "magyar" író is személyesen meghallgatta, aki annyira elfeledkezett anyanyelvéről, hogy a német szakfordítást vette igénybe.

Kertesz a miniszterelnök berlini beszédét személyesen hallgatta végig, igénybe véve a német szakfordítást. Az előadás után Orbán Viktor odalépett hozzá, de Kertesz megalázó módon ülve fogadta a kormányfő üdvözlését.

Mint ismeretes, három éve egy Die Welt-interjúban Kertesz kikérte magának, hogy magyarnak minősítsék: "Az európai kultúra terméke vagyok, egy dekadens, ha akarja, egy gyökértelen. Ne minősítsen engem magyarnak" - jelentette ki válaszában Kertész. "Elég, hogy az Ön honfitársai zsidóvá tettek engem. A faji, nemzeti hovatartozás rám nem vonatkozik. Ami pedig az Ön által említett gazdag magyar irodalmi tájat illeti, elárulok valamit: a szocialista évek alatt egyetlen egy államilag engedélyezett könyvet sem olvastam. Ízlésemnek ugyanis mindaz egyáltalán nem felelt meg. Mindig felfordult a gyomrom, amikor megpróbáltam" - mondta.

Az újság a többi között arról faggatta a német fővárosban élő írót, hogy berlininek vagy budapestinek érzi magát. Kertész kijelentette: "Nagyvárosi ember vagyok, és mindig az is voltam. Egy nagyvárosi ember nem budapestinek vallja magát. A város ugyanis teljes mértékben balkanizálódott. Egy nagyvárosi ember Berlinhez kötődik."

A Die Welt újságírójának válaszolva kijelentette: a zsidók megkísérelt megsemmisítését, a XX. század faji antiszemitizmusát nem szabad elszigetelten tekinteni. Azt a korszak nagy tapasztalatával összefüggésben kell szemlélni, és ez a tapasztalat a totalitarizmus. És a totalitarizmus a náci uralom megszűnésével nem ért véget. "És egy olyan országon, mint Magyarország, ezen kívül még az is észrevehető, hogy a nácik bukásával az antiszemitizmus sem szűnt meg" - fogalmazott a Die Weltnek nyilatkozva Kertesz.

(hirado.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Comments

#1

Kertészt a 2001-i nyílatkozata után rögtön meg kellett fosztani a magyar állampolgárságtól...
Miért csak a bavándorlókat kötelezik eskütételre? Köztük sok a hűséges magyar polgár...

#2

Kertészt a 2001-i nyílatkozata után rögtön meg kellett fosztani a magyar állampolgárságtól...
Miért csak a bavándorlókat kötelezik eskütételre? Köztük sok a hűséges magyar polgár...

#3

Kertészt a 2001-i nyílatkozata után rögtön meg kellett fosztani a magyar állampolgárságtól...
Miért csak a bavándorlókat kötelezik eskütételre? Köztük sok a hűséges magyar polgár...

#4

Lehetséges, hogy degesz uram Demszky ennél a sorstalan féregnél csövezett Berlinben, és ez a gyökértelen segített megírni a bukott taxisofőrnek az "Elveszett szabadságát"?!

#5

Ez a sejthalmaz valóban egy gyökértelen gyökér.
Az alábbiak jellemzőek erre a jellemtelen zsidó féregre.

“… Semmiféle nemzeti szolidaritást nem tudok kialakítani magammal az úgynevezett magyarsággal, azaz nincs magyar identitásom, nem érzek, s nem gondolkodom együtt a kétségbeesett magyar ideológiával.” – Kertész-Kohn Imre (2001. december)

“… Nem kell nekem se haza, se otthon, se ország – nem tudok mit kezdeni a nemzet fogalmával.” – Kertész-Kohn Imre (2002. november 05.)

#6

Ha nincs nemzeti és faji hovatartozása, akkor miért mindig pont a zsidók tragédiájáról beszél? Miért nem beszél más tragédiákról, ha ennyire nem tartozik sehova?

#7

Egyik se magyar de a legtöbbje nagyon megjátssza a sértődöttet ha azt mondod, hogy nem magyar.
Egy bolha akkor se lesz kutya ha a kutya vérét szíja akár több generáción keresztül is. Vérszívó marad mert másra nem képes.

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

13:00–16:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Mi Magunk

16:00–17:00

<<<Zene>>>

17:00–17:30

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!