Öngól: NATO-szabvány aknavetőből lőttek Törökországra

Török egység a határ mellettTörök egység a határ mellett

Egy török napilap szerint Törökország szállította azokat a NATO-szabvány aknavetőket a szíriai lázadóknak, melyek öt török állampolgárt megöltek múlt héten egy török kisvárosban. A NATO tudta nélkül semmit sem tevő török hadsereg hatodik napja lövi Szíriát.

A múlt szerdán a két ország határának török oldalán fekvő Akcakale település melletti ültetvényt aknatűz érte, mely során öt török állampolgár, egy nő és öt gyerek életét vesztette.

A Yurt nevű török napilap főszerkesztője, Merdan Yanardag szerint az újság jelentős forrásból jutott hozzá ahhoz az információhoz, hogy a korábban Törökország által a szíriai lázadóknak szállított NATO-szabvány aknavető oltotta ki öt török életét.

-Törökország hosszú ideje a NATO tagja, ezért mindent a többi NATO tagországgal együttműködve tesznek, tehát nem meglepő, ami történt – írta a Pan African híroldal szerkesztője, Abayomi Azikiwe.

A NATO eddig kerülte a katonai érintettséget a konfliktusban, bár Azikiwe szerint mélyen érintett az ügyben a katonai együttműködési szervezet.

-Ankara nem tesz semmilyen katonai cselekményt, nem készít tervet a NATO-erőkkel történő teljes együttműködés nélkül – írta.

Törökország ugyanakkor elszánt határai védelmében.

-Legrosszabb elképzeléseink valósulnak most meg Szíriában. Kormányunk folyamatos kapcsolatban áll a hadsereggel. Bármi is szükséges, azt megtesszük, és meg is fogjuk tenni – nyilatkozta Abdullah Gül török köztársasági elnök hétfőn.

-A szír-török határkonfliktus eszkalációja, és annak hatása Libanonra rendkívül nagy veszélyt jelent – mondta Ban Ki-Mun ENSZ-főtitkár is.

Eközben már hatodik napja lövi megtorló jelleggel Szíriát a török hadsereg, mely egységei felsorakoztak Akcakale környékén.

A harcok jelenleg 150-200 méterre folynak a szír-török határ szír oldalán.

(RT nyomán Szent Korona Rádió)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Budaházy (ismétlés)

9:00–10:00
Budaházy György önálló műsora a rádiónkban, ami akkor is hallható, ha a műsorvezető éppen bujdosik vagy börtönben sínylődik. A bujdosás alatt titokban vezette, a bötönhónapok alatt családja vette át a műsort. A műsor archívuma ITT érhető el.
(Hazafiság, politika, kultúra)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

<<<Zene>>>

10:00–12:00

Dél

12:00–12:15

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!