Gaudi ismét az autonómiáért az Európa Tanácsban (videóval)

"A magyar diplomácia feladata és felelőssége, hogy az autonómiában érdekelt nemzetekkel együtt határozottan lépjen fel az európai autonómia egyezmény érdekében és végre valódi védhatalomként lépjen fel a magyar állam az elszakított területen élő magyarok önrendelkezésért..."

Az Európa Tanács 2012. őszi parlamenti közgyűlésének október 2-i ülésnapján Strassburgban Gaudi-Nagy Tamás az ET soros elnökségét adó Albánia külügyminiszterét kérdezte arról, hogy mikor készül el a 2003-as autonómiahatározat (1334/2003, tavaly Gaudi és Kalmár képviselők javaslatára az 1832/2011 határozattal megerősítést nyert) alapján az autonómiákról szóló keretegyezmény, amely a hagyományos nemzeti közösségek (pl. székelyek, akik autonómiaigényét nemrég utasította el felháborító módon a román szenátus) számára területi alapú közösségi jogok biztosítását szabályozná.

Ezt a feladatot a hagyományos nemzeti közösségek által lakott területek számára üdvös modellként leíró és minden államnak véres konfliktusok megelőzése érdekében szorgalmazó 1334/2003-as határozat (Gross jelentés alapján) ajánlása írja elő az Európa Tanács tagjait tömörítő állandó szerv, a Miniszterek Tanácsa számára.

Sajnálatos módon azóta nem történt érdemi lépést az ügyben, az az Európa Tanács soros elnökségét adó Albániát képviselő külügyminiszter válaszában elhárította a feladat teljesítését tévesen hangsúlyozva, hogy az Európa Tanács a nemzeti közösségek védelmét az egyéni jogok talaján szabályozza. Ez különösen az egy évvel ezelőtt született megerősítő határozat (1832/2011) fényében elfogadhatatlan.

A magyar diplomácia feladata és felelőssége, hogy az autonómiában érdekelt nemzetekkel együtt határozottan lépjen fel az európai autonómia egyezmény érdekében és végre valódi védhatalomként lépjen fel a magyar állam az elszakított területen élő magyarok önrendelkezésért és ne tűrje a magyarlakta területek beolvasztását. Ennek különös időszerűséget ad az európai modellek alapján megalkotott és helyi népszavazásokon megerősített székely autonómia-statútum román törvényhozás általi elutasítása. Itt az ideje a határozott és kemény fellépésnek!

(gaudi.jobbik.hu)

Comments

#1

Eszem a zúzájukat. Egyéni jogokról szólnak a kisebbségi jogok. A fekete, kínai, vagy német bevándorló egyéni jogokkal rendelkezik, viszont aki nem bevándorló, hanem a határok mentek át a feje felett, annak kissé más a helyzete, mert az állam, melynek területén él fél attól, hogy a határok visszamozdulnak korábbi állapotukba. Hiába mondja marcipános cuki-muki bevonatba vont disznóságait, attól még azok disznóságok. A kisebbségbe szorított és immár majdnem száz éve elnyomott magyarok jogai egyéni jogok, vagyis egyenrangúak kisebbségként azok a magyarok, akiktől mindent elvettek, Délvidéken például irtották is őket fizikailag a zulu, holland, mongol és egyéb bevándorlókkal. De a kettős mérce itt is tetten érhető: Cigányprogramokkal van tele a fiók, miközben a cigányok nincsenek is elnyomva, minden joguk adott, ők választják meg a sorsukat és az, hogy nem elég talpraesett közülük sok ember, vagy éppen túl talpraesett, az az ők problémájuk. Mi magyarok soha nem követeltünk faji alapú segélyt, csak azért mert magyarok vagyunk, ahogy nem kértünk munkahelyeket külön csak magyaroknak és nem kértünk kárpótlást sem soha se a ruszkik vérgőzös felszaba Dúlásáért, sem a rác népírtásért, sem az étvizedekig tartó szovjet, ukrán, román és tót elnyomásért cserébe, nem töltöttük meg Hollywoodot önsajnáltató filmekkel, nem ordítjuk minden percben szerencsésebb embertársaink fülébe, hogy el vagyunk nyomva, ez így nem mehet tovább. Nem. Mi nem vagyunk erőszakosak sem, mi nem kérünk előjogokat sem, mi nem akarunk más munkájából megélni. Mi csak annyit akarunk, hogy saját földünkön élhessünk, terror nélkül, elnyomás nélkül, beszélhessünk saját nyelvünkön, ne üldözzenek bennünket és ne diszkrimináljanak. A többit majd elérjük mi magunk kitartó munkával, szorgalommal és tehetséggel. De ezt sem kapjuk meg se Felvidéken, se Délvidéken, se Erdélyben, se a Partiumban, se Kárpátalján, de még Csonkahonban sem, így nem csak azért vagyunk egyediek, mert országunk az egyetlen ország a világon, mely csak önmagával szomszédos, hanem azért is, mert oly sok országban üldöznek egyszerre bennünket, melyek alól még a névleg Magyarországnak hívott ország sem kivétel, melynek miniszterelnöke nemrég mondta el, hogy milyen gyönyörű az együttműködés a tótokkal, közvetlenül azután, hogy Fico az arcába vágta, hogy a Benes-dekrétumok megváltoztathatatlanok.

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Korabeli revíziós dalok órája

7:00–8:00
A trianoni diktátum ihlette revizionista dalokat lehet ebben az órában hallani.
(Revizionista dalok)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

<<<Zene>>>

8:00–9:00

Budaházy (ismétlés)

9:00–10:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!