Eltűntek a bírók, halasztják a Tóásó-ügyet

A bíróság három választott tagja nem jelent meg hétfőn a bolíviai La Pazban azon a tárgyaláson, amelyen 38 személy mellett Tóasó Előd is a vádlottak padján ül; ezért határozatot hoztak arról, hogy a tárgyalást a jövő hétre halasztják, helyszínét pedig Tarijába helyezik át.

Erről a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóasó Előd ügyvédje, Sergio Rivera és a vádlott nővére, Tóásó Edit tájékoztatta hétfőn este az MTI-t. Rivera telefonon annyit mondott: a tárgyalás nem kezdődhetett meg, mert „mindig kitalálnak valami kifogást”. Ezen a napon nem jelent meg a két hivatásos bíró mellé kirendelt három választott ülnök.

Mint Tóásó Edit elmondta, végül az egyiket mégis „előkerítették”, de a bíróság így sem volt határozatképes, nem esküdhetett föl. Ennek ellenére határozatot hozott a jövő hétre való halasztásról és a helyszín megváltoztatásáról, ezúttal Tarija várost jelölték ki. Tóásó nővére minderről a vádlottak ügyvédeivel, illetve több vádlott családjával folytatott telefonbeszélgetések alapján szerzett tudomást.

A hírügynökségek a késő esti órákban (közép-európai idő szerint) még nem tudósítottak ezekről az eseményekről.
Tóásó Editnek elmondták: nagy veszekedés tört ki a teremben az ügyvédek és a bírák, valamint a vádlottak családtagjai között, mivel szerintük a fel nem esküdött, csonka bíróság nem hozhatott volna semmiféle határozatot. Tóásó Edit megjegyezte, hogy a „jogtalanság turizmusa” folyik Bolíviában, utalva arra, hogy immár a sokadik helyszínt jelölik ki a tárgyalás számára.

(MTI, MNO)

Comments

#1

Szabadságot Tóásó Elődnek!

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Napvágás (ismétlés)

4:00–5:30
A műsor vezetője dr. Varga Tibor, aki a műsorvezető segítségével érthetően és érdekesen tálal (kéthetente) fontos tudnivalókat a kultúra, a történelem, a vallás és szakralitás tárgyköreiből. A műsor archívuma ITT érhető el.
(Történelmi )
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

<<<Zene>>>

5:30–7:00

Korabeli revíziós dalok órája

7:00–8:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!