Irán Amerikával rendezné az atomvitát

Az Egyesült Államokkal való kétoldalú tárgyalások keretében rendezné az atomvitát Mahmúd Ahmadinezsád. Az iráni elnök kedden New Yorkban, diákok előtt beszélt meglepő javaslatáról, amelyet azután a politikus saját honlapja ismertetett.

"Az atomvita elsősorban egy Irán és az Egyesült Államok közötti politikai ügy. Ha az Egyesült Államok visszavonul (ebben a kérdésben), senki másnak nem lesz kifogása az iráni nukleáris program ellen" - idézte az internetes oldal az iráni államfőt. Ahmadinezsád szerint éppen ezért kellene az ügyet a jelenlegitől eltérő keretek között rendezni.

"Irán készen áll arra, hogy átgondolja az Egyesült Államokhoz való negatív hozzáállását és javítsa a vele való kapcsolatot" - hangoztatta az iráni államfő, majd hozzátette, ennek feltétele azonban az, hogy az amerikai kormány több megértést tanúsítson az iráni magatartás iránt.

Az iráni atomprogramról tíz éve folytat - eddig eredménytelen - eszmecserét Teherán és az 5+1-es csoport, amely az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagjából (Egyesült Államok, Franciaország, Kína, Nagy-Britannia, Oroszország) és Németországból áll.

Ahmadinezsád az ENSZ Közgyűlésének 67. ülésszaka alkalmából tartózkodik New Yorkban. Az iráni elnök szerdán szólal fel az általános vitában.

(MTI)

Comments

#1

Ez a gyengeség jele. A sok szankció megtette hatását.

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

13:00–16:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Mi Magunk

16:00–17:00

<<<Zene>>>

17:00–17:30

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!