Kairóban és Jemenben is megrohanták az USA nagykövetségét

Hat rendőr és tucatnyi tüntető sebesült meg csütörtökre virradóra az Egyesült Államok kairói nagykövetsége előtt kirobbant zavargásokban. Jemenben is áll a bál.

A tiltakozó megmozdulások az előző napon kezdődtek az Egyesült Államokban készült Innocence of Muslims című film miatt, amely Mohamed prófétát gyalázza.

A legkomolyabb esemény színhelye a líbiai Bengázi volt, ahol iszlám ellenállók megrohanták az amerikai konzulátust. A támadásban meghalt az amerikai nagykövet, a konzulátus három munkatársa és több líbiai őr.

Ugyancsak kedden tiltakozó megmozdulások kezdődtek a tuniszi és a kairói amerikai nagykövetség előtt is. Ez utóbbi helyen iszlám hazafiak letépték az amerikai zászlót az épület faláról és elégették.

Csütörtökre virradóra folytatódtak a zavargások a kairói nagykövetség előtt, ahol a biztonsági erők megakadályozták, hogy a tüntetők áttörjék a diplomáciai képviseletet védő kordont. A hatóságok figyelmeztető lövéseket adtak le, és könnygázt vetettek be, ezáltal sikerült a tüntetőket kiszorítani a külképviselet közvetlen közeléből a szomszédos utcákba. Az összecsapásokban hat rendőr és tucatnyi tüntető sebesült meg.

Jemenben is áll a bál

Megrohamozták csütörtök délelőtt az Egyesült Államok szanaai nagykövetségét egy Mohamed prófétát gyalázó amerikai film elleni tiltakozásul - jelentette az AFP francia hírügynökség helyszíni tudósítója.

A rendőrség figyelmeztető lövéseket adott le, hogy a tüntető tömeget szétoszlassa, de a tiltakozóknak végül sikerült behatolniuk a követség zárt területére, ahol parkoló gépkocsikat gyújtottak fel, letépték és elégették az amerikai zászlót. Az épületbe eddig nem hatoltak be.

(MTI)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Mi Magunk (ismétlés)

14:00–15:00
Barcsa Turner Gábor és Incze Béla, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) két vezetőségi tagjának műsora, amely kéthetente jelentkezik.
(Magazin műsor)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

<<<Zene>>>

15:00–17:30

Hegylakók

17:30–18:30

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!