is Offline Kairóban és Jemenben is megrohanták az USA nagykövetségét | Szent Korona Rádió

Kairóban és Jemenben is megrohanták az USA nagykövetségét

Hat rendőr és tucatnyi tüntető sebesült meg csütörtökre virradóra az Egyesült Államok kairói nagykövetsége előtt kirobbant zavargásokban. Jemenben is áll a bál.

A tiltakozó megmozdulások az előző napon kezdődtek az Egyesült Államokban készült Innocence of Muslims című film miatt, amely Mohamed prófétát gyalázza.

A legkomolyabb esemény színhelye a líbiai Bengázi volt, ahol iszlám ellenállók megrohanták az amerikai konzulátust. A támadásban meghalt az amerikai nagykövet, a konzulátus három munkatársa és több líbiai őr.

Ugyancsak kedden tiltakozó megmozdulások kezdődtek a tuniszi és a kairói amerikai nagykövetség előtt is. Ez utóbbi helyen iszlám hazafiak letépték az amerikai zászlót az épület faláról és elégették.

Csütörtökre virradóra folytatódtak a zavargások a kairói nagykövetség előtt, ahol a biztonsági erők megakadályozták, hogy a tüntetők áttörjék a diplomáciai képviseletet védő kordont. A hatóságok figyelmeztető lövéseket adtak le, és könnygázt vetettek be, ezáltal sikerült a tüntetőket kiszorítani a külképviselet közvetlen közeléből a szomszédos utcákba. Az összecsapásokban hat rendőr és tucatnyi tüntető sebesült meg.

Jemenben is áll a bál

Megrohamozták csütörtök délelőtt az Egyesült Államok szanaai nagykövetségét egy Mohamed prófétát gyalázó amerikai film elleni tiltakozásul - jelentette az AFP francia hírügynökség helyszíni tudósítója.

A rendőrség figyelmeztető lövéseket adott le, hogy a tüntető tömeget szétoszlassa, de a tiltakozóknak végül sikerült behatolniuk a követség zárt területére, ahol parkoló gépkocsikat gyújtottak fel, letépték és elégették az amerikai zászlót. Az épületbe eddig nem hatoltak be.

(MTI)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

5:00–7:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Korabeli revíziós dalok órája

7:00–8:00

<<<Zene>>>

8:00–9:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!