is Offline Semmi hír a túszul ejtett magyarokról | Szent Korona Rádió

Semmi hír a túszul ejtett magyarokról

A Miniszterelnökség sajtóstábját vezető Havasi Bertalan tájékoztatása szerint semmi új, a nyilvánossággal megosztható információ nincs a Szíriában április végén túszul ejtett két magyar állampolgárral kapcsolatban.

A két magyar – egy mérnök és egy informatikus – április 28-ára virradóra tűnt el a kelet-szíriai Deir al-Zúr városban, elrablásuk okairól és körülményeiről azóta se lehet tudni semmi biztosat. A Terrorelhárító Központ (TEK) négyfős csoportja május 3-án érkezett Szíriába, hogy felkutassa és hazahozza a két pórul járt férfit.

A TEK sajtóját intéző Miniszterelnökségtől azt szerettük volna megtudni, hogy van-e hír a két magyarról, lett-e a TEK-akciójának bármilyen eredménye. A miniszterelnökség sem erre, sem arra a kérdésre nem válaszolt, hogy kint tartózkodnak-e még a terrorelhárítók.

Az Indexen keresztül egy informátor már a túszmentő akció indulásakor arra figyelmeztette a közvéleményt, hogy a Külügyminisztérium és a TEK félretájékoztatja a közvéleményt, és az akció inkább csak a tevékenység látszatának keltésére alkalmas. Szerinte kapcsolatok és helyismeret nélkül szinte semmi esély nincs a sikerre, a külügy kapkod, és a túszok csak a szerencsében bízhatnak.

(Index)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

13:00–14:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Mi Magunk (ismétlés)

14:00–15:00

<<<Zene>>>

15:00–17:30

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!