Bocsánatkéréssel intézte el az átvert kínaiakat a McDonald's és a Carrefour

A csirkehús szabálytalan értékesítéséről számolt be egy pekingi McDonald's és egy közép-kínai Carrefour Áruház példáját bemutatva a kínai központi televízió (CCTV).

A CCTV riportja szerint az egyik fővárosi McDonald's gyorsétteremben a kínaiak kedvenc csemegéje, a csirkeszárny a főzéstől számított 90 perc múlva jut a fogyasztóhoz, míg az amerikai vállalat szabványa szerint ennek időbeli felső határa 30 perc. A közép-kínai Honan tartomány székhelyén, Csengcsouban a francia érdekeltségű Carrefour szupermarket dolgozói kicserélték egyes csirketermékek lejárati címkéjét, továbbá a "normális" tenyésztett csirkék húsát a szabadban tartottak magasabb árán kínálták.

Mindkét érintett külföldi vállalat bocsánatot kért a fogyasztóktól, és az esetek kivizsgálását ígérte. A McDonald's China honlapján az "elszigetelt eset" komolyan vételéről biztosította a vásárlókat, és határozott fellépést, konkrét intézkedéseket helyezett kilátásba.

A párizsi székhelyű áruházlánc, a Carrefour vizsgálócsoportot hoz létre és együttműködést ígért a kínai hatóságokkal. Mint közleményében megfogalmazta: nagyobb figyelmet fordít majd alkalmazottainak oktatására, és további intézkedésekkel igyekszik szolgálni a fogyasztók érdekeinek védelmét...

(MTI)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

13:00–17:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Határőrség

17:00–18:00

<<<Zene>>>

18:00–0:00

Programajánló

    Hozzászólások

    User login

    Poll

    Szent Korona Rádió hírlevél

    Iratkozz fel hírlevelünkre!