is Offline Indulhat a francia elnökválasztáson Le Pen | Szent Korona Rádió

Indulhat a francia elnökválasztáson Le Pen

Sikerült megszereznie ötszáz választott tisztségviselő támogatását, és így indulhat a francia elnökválasztáson Marine Le Pen, a szélsőjobboldali Nemzeti Front vezetője - jelentette be kedden a politikus.

Az ajánlásokat március 16-ig kellett megszerezni. Le Pen távolmaradása a versenytől megfigyelők szerint Nicolas Sarkozyt, a közvélemény-kutatások szerint a népszerűségi lista második helyén álló jelenlegi köztársasági elnököt segítette volna, mert saját jelölt híján a szélsőjobbal szimpatizálók őt támogatták volna, s nem a ma legesélyesebbnek számító jelöltet, a szocialista Francois Hollande-ot. Marine Le Pen jelenleg a harmadik legnépszerűbb jelölt, de nincs akkora támogatottsága, hogy veszélyt jelentsen Hollande-ra vagy Sarkozyre nézve.

A korábbi ügyvéd, aki tavaly év elején vette át a Nemzeti Front vezetését apjától, Jean-Marie Le Pentől, változtatott a párt hagyományos bevándorlóellenes retorikáján, s kampánya központi témájává Franciaországnak az eurózónából történő kilépését és protekcionista gazdasági intézkedések bevezetését tette.

Az elnökjelöltek küzdelmében a legtöbb hangulatfelmérés szerint Francois Hollande vezet. Egy kedden ismertetett közvélemény-kutatás szerint Nicolas Sarkozy valamivel megelőzné ugyan Hollande-ot az áprilisi első fordulóban, de a második, döntő májusi szavazást már a szocialista politikus nyerné.

(MTI)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Főhadiszállás (ismétlés)

9:00–10:00
A műsor alapvetően liberális, baloldali dogmáknak, lózungoknak, álérveknek a megvitatásáról és cáfolásáról fog szólni, ezzel muníciót adva a mindennapi háborúhoz.
(Beszélgetős)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

<<<Zene>>>

10:00–12:00

Dél

12:00–12:15

Programajánló

    Hozzászólások

    User login

    Poll

    Szent Korona Rádió hírlevél

    Iratkozz fel hírlevelünkre!