Rasszizmust kiáltva nem hajtották végre a jogerős halálbüntetést a négeren

Leállíttatta az amerikai legfelsőbb bíróság egy Texas állambeli néger férfi kivégzését, mert a fellebbezést benyújtó védőügyvédek szerint a büntetőperben "fajra" vonatkozó kérdés is elhangzott.

A 48 éves Duane Buckot egy 1995-ben Houstonban elkövetett kettős gyilkosságért ítélték 1997-ben halálra.

Az ítéletet a Texas állambeli Huntsville börtönében, helyi idő szerint csütörtök este hajtották volna végre méreginjekcióval, de a szövetségi legfelsőbb bíróság ezt határozatlan időre felfüggesztette.

Buck ügyvédei amiatt fellebbeztek, hogy a per során egy szakértőként meghallgatott pszichológus azt állította, a feketék hajlamosabbak erőszakos cselekményeket elkövetni, ha kiengedik őket a börtönből.

Buck ügyvédei Rick Perry texasi kormányzóhoz is fellebbezést nyújtottak be, de a legfelsőbb bíróság lépése miatt neki most semmit sem kell tennie. A republikánus Perry támogatja a halálos ítéletek alkalmazását, 11 éves hivatali ideje alatt Texasban 235 elítélt gyilkoson hajtották végre ilyen ítéletet – a szövetségi államok közül messze itt végezték ki a legtöbb embert. Perry szeretne pártja elnökjelöltje lenni, ezért lépéseit most nagyobb figyelemmel követi az amerikai közvélemény.

(Index)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

18:30–0:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Éjfél

0:00–0:15

<<<Zene>>>

0:15–2:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!