Csődbe ment a Lehman Brothers az USA negyedik legnagyob bankja

Lehman Brothers bezárja kapuitLehman Brothers bezárja kapuit

Csődvédelmet kért a negyedik legnagyobb amerikai befektetési bank, az amerikai Lehman Brothers, míg a Merrill Lynchet a Bank of America 50 milliárd dolláros ügylet keretében felvásárolta. A hírek hatására az európai indexek meredek esésnek indultak, a BUX kora délután 4,3 százalékos mínuszban.

Évek óta nem látott meredek veszteségekbe süllyedtek a nagybankok a Londoni Értéktőzsde (LSE) hétfői kereskedésében, jóllehet citybeli elemzők szerint rendszerszintű összeomlásról nincs szó, és az Európai Központi Bank is beavatkozott: egynapos likviditásnövelő aukció keretében 30 milliárd eurót pumpál 4,39 százalékos átlagkamaton a piacok megnyugtatására.

A londoni értéktőzsdén forgó bankpapírok arra reagáltak, hogy egyetlen nap leforgása alatt két globális amerikai nagybank, a Lehman Brothers és a Merrill Lynch is megszűnt korábbi formájában létezni.

A Lehmant, a negyedik legnagyobb amerikai bankot többnapos mentési próbálkozás után végül hagyták csődbe menni, a Merrill Lynchet ugyanakkor a Bank of America - amely már régóta pályázott e vetélytársára - teljes részvénycserés tranzakció keretében, néhány óra alatt összehozott, csaknem 50 milliárd dolláros ügylet keretében felvásárolta.

A Londoni Értéktőzsde irányadó FTSE-100-as árfolyammutatója a hétfő délelőtti kereskedésben az 5416,73 pontos előző záróhoz képest 183 pontos - 3,4 százalékos - mínuszban járt.

Az indexen belül a Lehman-dráma egyik főszereplője, a brit Barclays bankcsoport papírja délelőtt 8,8 százalékos veszteségben volt, de a kereskedés korábbi szakaszában előfordult 9 százalék feletti árfolyamzuhanás is. (A Barclays egyike volt a Lehman Brothers átvételét fontolgató bankoknak.

A tengerentúli nyugtalanság a magyar piacokat sem hagyta érintetlenül. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a mínusz 457,01 pontos nyitás után tovább esett hétfőn délelőtt. A BUX 13 óra 30 perckor órakor 18 792 ponton állt, ami a legutóbbi, pénteki záró értékéhez képest 841 pontos, 4,28 százalékos csökkenés.

Elkezdődött, amelyet a tisztán gondolkodó egészséges emberek már régóta mondtak. A globalista világ egyik jelképe eltűnik a porondról, és ők csak a kezdet. Elkezdődött a lavina mely után az USA teljes gazdasági csődje következik be. Ez azonban minket ugyan úgy fog érinteni, mint a "fejlettebb" nyugati államokat. Azonban valószínűleg ez kell ahhoz, hogy az emberek végre felébredjenek évszázados álmukból és végre meglássák, hogy ez a mai rendszer, amit sokan szolgálnak csak a kizsákmányolásra és a minél nagyobb haszonszerzésre törekszik bármi áron.

Most belebuktak ebbe, a saját csapdájukba estek és innen már nincs kiút! A globalizmus világa nemsokára leáldozik.

(FN nyomán Szent Korona Rádió)

Comments

#1

Azért ezt a folyamatot mi is meg fogjuk cumizni.

#2

Ezért is kell a "rendszerváltás! Pénz se ki, se be, és nem lenne gondunk! De lenne iparunk, gazdaságunk, élelmünk, munkánk és egy csomó elmenekült kékvérű "állampolgárunk".

#3

Na és?!
Ha holnapra eltűnne az összes bank, évekig nem vennénk észre a hiányát!
Ahogy az összes közgazdásznak, jogásznak, meg a többi ingyenélőnek sem.
Csak így tovább!
Pukkad az a lufi, nagyon pukkad. Laughing out loud

#4

jövöre 200 kis bank fog becsödölni és az állam nem fog segiteni rajtuk
én azért agodom hogy europában is megtörténik
nagyon sokan eladositoták magukat

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Hegylakók (ismétlés)

4:00–5:00
Egy-egy aktuális esemény, vagy egy, a nemzetünk sorsát érintő kérdés kivesézése Egerből. Avagy egy kötetlen beszélgetés Zagyva György Gyula szobájából. A műsor archívuma ITT érhető el.
(Beszélgetős)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

<<<Zene>>>

5:00–7:00

Korabeli revíziós dalok órája

7:00–8:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!