2014-től jöhetnek a lézerfegyverek az USA haditengerészeténél

Az Amerikai Egyesült Államok haditengerészetének vezető futurológusa konkrét dátumot mondott arra, mikor használhat a szervezet lézerfegyvereket hajóikon vagy robotjárművein.

„Az irányítható energiával kapcsolatban két évet mondanék” – mondta Matthew Klunder ellentengernagy, a haditengerészet kutatási részlegének tagja a Wirednak. Ez ellentmond egy korábbi számításnak, amely szerint négy évre vannak a fedélzeti lézerektől.

„A fizikai részét megoldottuk, most az integráción dolgozunk” – nyilatkozta az ellentengernagy. Klunder nem aggódik azzal kapcsolatban, hogyan töltik fel energiával a lézerfegyvereket. Mint mondta, megvan az energia, csak integrálni kell a már meglévő rendszerekbe.

A hír megkönnyebülés a haditengerészetnek: azt jelenti, hogy a jövő hajóinak nem kell majd választaniuk hogy éppen manővereznek, vagy pedig használják a lézerfegyvereket. Bár a szakértő nem közölt részleteket, a tesztek már folyamatban vannak, annak ellenére, hogy a fegyverek még csak korai prototípusok.

A Pentagon tisztviselői szerint a fegyver jó lehet majd a drónok lelövésére, de felszerelhetik önjáró tengeralattjárókra is. Mark Ferguson tengernagy annyiban pontosította a jóslatokat, hogy a 2014-es datum nem azt jelenti, hogy konkrétan lézerek lesznek a fedélzeten, inkább azt, hogy a haditengerésztet onnantól képes kifizetni egy ilyen rendszert.

(Index)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

3:00–6:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Mi Magunk (ismétlés)

6:00–7:00

Korabeli revíziós dalok órája

7:00–8:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!