is Offline Magyarázatot várunk Szerbiától | Szent Korona Rádió

Magyarázatot várunk Szerbiától

A jobbikos képviselők az események alakulását folyamatosan figyelemmel kísérik, s a jövőben is mindent megtesznek, hogy a magyar állam kiálljon a meghurcolt délvidéki honfitársainkért.

Az Országgyűlés Emberi jogi bizottsága a mai napon, október 29-én Gaudi-Nagy Tamás és Zagyva György kezdeményezésére napirendre vette a legutóbbi, délvidéki magyar fiatalok elleni jogsértések ügyét (részletek itt és itt olvashatók). A döntés alapján teljes körű tájékoztatást kér a bizottság a Külügyminisztériumtól, azután dönt további lépésekről.

A 21 tagú bizottság délelőtt fél 10-kor 8, azaz nyolc fővel kezdte meg munkáját. Gaudi-Nagy, Zagyva és Kulcsár Gergely (Jobbik) mellett Varga László (KDNP) és Wittner Mária (Fidesz) támogatta a jobbikos kezdeményezés napirendre vételét, utóbbi egy képviselőtársa helyett is igennel szavazott (jellemző módon a kormánypárti képviselők egy része rendszeresen szabotálja a bizottsági üléseket, de a bizottsági tagságért járó díjazást minden esetben felveszik). Nem támogatta a délvidéki jogsértések tárgyalását Lukács Tamás (KDNP) bizottsági elnök és Gulyás Gergely (Fidesz) bizottsági alelnök sem, ráadásul egy-egy képviselőtársuk nevében is megpróbálták meggátolni, hogy a Délvidéken folyamatosan tapasztalható szerb önkény legújabb kicsúcsosodását a magyar Országgyűlés Emberi jogi bizottsági napirendre vegye. Berényi László, a Fidesz cigány partnerszervezete, a Lungo Drom képviselője is nemmel szavazott.

Először Zagyva György ismertette a történteket utalva egy újabb temerini koncepciós per veszélyére, majd Gaudi-Nagy Tamás határozott véleményének adott hangot, miszerint szükségesnek tart egy bizottsági közlemény kiadását, azonnali tájékoztatás kérést a szerb belügytől és az ottani országgyűlés emberi jogi bizottságának bevonását az ügy kivizsgálásába, illetve bizottsági delegáció kiküldést az ügy kivizsgálására. A Jobbik frakció jogvédő képviselője az Európai Emberi Jogi Konvencióban foglalt jogok, különösen a hátrányos megkülönböztetés tilalma és védelemhez fűződő jogok súlyos megsértésének nevezte a történteket.

Az LMP-s bizottsági alelnök Szabó Tímea nagyon fontos és támogatandó kezdeményezésnek nevezte Gaudiék beadványának tárgyalását és egyben köszönetét fejezte ki a jobbikos képviselőknek, hogy a bizottság elé hozták ezt az ügyet.

Gaudiék azonnali lépéseket sürgettek, amit a végül az időközben megérkezett fideszes képviselők és Lendvai Ildikó szavazatával elvetették. Lukács Tamás javaslatára végül csak annyi történt, hogy a Külügyminisztérium megkeresésére kerül sor annak érdekében, hogy adjon haladéktalanul tájékoztatást az ügyről, és ez alapján tesz további lépéseket a bizottság.

A körülményekhez képest már az is jelentős eredmény, hogy az ügyet sikerült napirendre vetetni, kivizsgálást kezdeményezni és ezzel üzenni a szerb hatóságoknak is: ne merjenek újabb temerini ügyet konstruálni a délvidéki magyarság megfélemlítése érdekében. A jobbikos képviselők az események alakulását folyamatosan figyelemmel kísérik, s a jövőben is mindent megtesznek, hogy a magyar állam kiálljon a meghurcolt délvidéki honfitársainkért.

(Szent Korona Rádió)

Comments

#1

Szégyelljék magukat azok, akik a délvidéki magyarok ellen koncepciós eljárásokat indítanak csak azért, mert ők magyarok, szégyelljék magukat azok is, akik magyar politikai képviselőként leszavazzák azokat a kezdeményezéseket, amelyek arra irányulnak hogy a délvidéki magyarok is emberhez méltó jogi körülmények között éljenek.

#2

Remek,valaki legalább csinál is valamit.

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

13:00–16:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Mi Magunk

16:00–17:00

<<<Zene>>>

17:00–17:30

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!