Nem bírta tovább a tehetetlenséget a cigánybűnözőket ritkító közkedvelt rendőr - elmegyógyintézetbe küldenék

Juhász Milán, a júniusban Ógyallán három cigánybűnözőt likvidáló és két másikat megsebesítő volt városi rendőr elmegyógyintézetbe küldésére tettek javaslatot a törvényszéki orvosszakértők - derül ki a Sme című pozsonyi liberális napilapból, mely a korábban közkedveltként jellemzett férfi elmeállapotát összegző jelentésre hivatkozik.

Mint ismeretes, a jelenleg vizsgálati fogságban lévő volt városi rendőr ez év júniusában Ógyallán bement az egyik helyi cigány család házának udvarára, és ott lelőtte a család három férfi tagját, másik kettőt pedig megsebesített. Tette elkövetése után a közelben várta be a rendőröket, majd, azt követően, hogy lebeszélték az öngyilkosságról, feladta magát.

Az ügyben indult rendőrségi vizsgálat eredményei szerint "a férfi tettének kiváltó oka sorozatos munkahelyi kudarcokból származó frusztráció lehetett" (magyarul az, hogy a törvény ott sem biztosít lehetőséget a cigánybűnözők elleni hatékony fellépésre - a szerk.), ezt erősítette meg a törvényszéki vizsgálat is.

Juhász Milán - a sajtóba kiszivárgott - vallomása szerint nehezen viselte, hogy városi rendőrként nem tudta megfékezni a szóban forgó népes cigány család tagjait, akikhez a magánakciót megelőző hónapokban tizenháromszor kellett kiszállniuk a rendőröknek. "Azon a reggelen arra ébredtem, hogy nem bírom tovább, rendet kell teremtenem köztük" - idézett korábban a férfi vallomásából a pozsonyi sajtó.

A törvényszéki orvosszakértők jelentése szerint Juhász Milánnak - a lövöldözés elkövetése idején - "jelentős mértékben csökkent az a képessége, amellyel megítélhette volna cselekvésének veszélyét". Tudata zavart és homályos volt a tragédia idején - állapította meg a szakvélemény, amely erre tényállásra hivatkozva - megfigyelés és gyógykezelés céljából - a férfi elmegyógyintézeti elhelyezését javasolja. Az elmeorvosi szakértők vizsgálata megállapította, hogy a férfinál a "paranoid személyiségfejlődés" olyan jegyei figyelhetőek meg, amelyek előjelei "a kóros képzetekkel kísért tartós zavarnak".

Gáspár Tibor országos rendőrfőkapitány a vizsgálat eredményei kapcsán elmondta: szerintük a szakvélemény homályos, és egyelőre nem zárják ki, hogy kiegészítő szakvéleményt elkészítését indítványozzák majd.
Amennyiben a jelentésben foglalt véleménnyel az esetet vizsgálók azonosulnának, a Juhász Milán ellen folyamatban lévő eljárást leállíthatják. Az ezzel kapcsolatos végső döntést a vizsgálatot felügyelő ügyész hozhatja meg.

(MTI korrigálva Kuruc.info)

Comments

#1

Nem bírta elvilselni a rendőri tehetetlenséget, ezért volt az önbíráskodás. Meg kell büntetni, nincs mese, de meg kell szüntetni a rendőri tehetetlenséget, a rendőrnek legyen annyi jogköre, hogy intézkedjen egy bűnelkövetővel szemben.

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

3:00–7:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Korabeli revíziós dalok órája

7:00–8:00

<<<Zene>>>

8:00–9:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!