Sikeresen zaljott le a Székelyföldi Családi Nap a Dévai Szent Ferenc Alapítvány szervezésében

A Devai Szent Ferenc alapítvány főszervezésével, és lelkes fiatalok mint Danguly Ervin és társai segitségével,a Gyergyószárhegy melletti tatárdombnál, 2012.szeptember 8-án megrendezésre került a Székelyföldi családi nap.

A program lovasfelvonulással kezdődött, ezt követte a gyergyócsomafalvi fuvózenekar műsora, majd szentmise, ahol a hithű székelyek meghallgatták többek között Böjte atyát, és reménnyel, szeretettel szíveikben nyújtottak egymásnak baráti jobbot. Koszorúzás után a családok kenyere felszelése, a legnépesebb család díjazása, ebéd, majd a Remetei napközisek előadasa következett.

A Cika zenekar Katonaélet című műsora fergeteges hangulatot varázsolt az amúgy is lelkes közönségnek. A jólismert és mindannyiunk által szeretett és kedvelt Horthy és magyar katonadalok éneklésével. Volt mozgásos játék gyerekeknek szülőkkel együtt, mondokák, énekek és különböző szórakoztató tevékenységek, mint például póló és arcfestés. Néptáncbemutató a Cika és Katorzsa együttesek segitségével valósult meg. Íjaszbemutatót tartott Mikola Béla, Győr-Marosvásárhelyi magyar gárdista, aki kitartóan álta az íjászkodni tanuló minden korosztályt képviselő székelyek ostromat.

Kisgyörgy Levente, a marosvásárhelyi HVIM részéről rovásábécét osztogatott, amit mindenki nagy örömmel fogadott. Csodálatosan szép nap volt, és a programok végeztével gondot, bánatot elfeledve, egy szebb magyar jövő reményével indultak otthonaik felé a székely nemzettestvérek. A közeli-távolban lévő, nagy valószínűséggel ősi piramis (a környék a sokezer éves rovásleletekről híres) méltóságteljesen szemlélte a megjelentek jó hangulatát.

A jövő évi viszontlátás reményével, Fel a győzelemre!

Kisgyörgy Levente

(HVIM Marosvásárhely - Hírszolgálat)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

8:00–9:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Sin City (ismétlés)

9:00–10:00

<<<Zene>>>

10:00–12:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!