Nemzeti hétvége Csallóközben

Közel egy év után ismét Somorjára látogat a helyi vármegyések meghívására az ismert nemzeti érzelmű versíró, Szőke István Attila. Az előadás a helyi VMK bábtermében kerül megrendezésre 2012. szeptember 28-án, 19:00 órai kezdettel. A belépés ezúttal is díjmentes.

Az egy évvel ezelőtti előadásnak nagy sikere volt a közönség soraiban az előadó humorának és közvetlenségének is köszönhetően. Mindemellett egy lélekemelő előadást halhattak a megjelentek, hogy milyen büszkék lehetünk legnagyobb kincsünkre, az édes anyanyelvünkre. Mily gazdag kultúránk és tudásunk, amelytől hosszú ideje próbálnak megfosztani minket, hogy lelkünket megtörjék. Ugyanis az a nemzet, amelyet megfosztanak múltjától, kultúrájától az elvész, ezért a megmaradás, a puszta lét záloga annak megismerése, művelése.
A rendezők mindenkit sok szeretettel várnak.

Rovástábla avatások Felvidéken
Rovástáblák avatása FelvidékenRovástáblák avatása Felvidéken

"A sikeres csenkei, vajasvatai és csörgei táblaállítás után elhatároztuk, hogy minden csallóközi magyar falut megpróbálunk megszólítani, hogy a falu nevét tüntessek fel rovásírással is" - mondta Molnár Attila, a Csenkey Baranta csapat vezetője. Így hát szeptember 29-én (szombaton) ezúttal egyszerre öt községben avatnak rovástáblákat, szám szerint tizennégyet, mégpedig Illésháza, Bélvata, Tonkháza, Kismagyar és Rónya községekben.

A rendezvény kulturális részének az illésházi kultúrház ad otthont, ahol 14:00 órakor kezdődnek a rendezvények Varga Anita megnyitó énekével. Majd 14:30-kor Salgó Gabriella tart előadást a rovásírásról.
Az avatás díszvendége ismét Dr. Gaudi-Nagy Tamás a Nemzeti Jogvédő Alapítvány ügyvezetője és egyben a Jobbik magyar országgyűlés képviselője lesz.

A rendezvény ingyenes, a szervezők mindenkit sok szeretettel várnak!


(Szent Korona Rádió)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Mi Magunk (ismétlés)

14:00–15:00
Barcsa Turner Gábor és Incze Béla, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) két vezetőségi tagjának műsora, amely kéthetente jelentkezik.
(Magazin műsor)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

<<<Zene>>>

15:00–17:30

Hegylakók

17:30–18:30

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!