Három ház égett le Szentegyházán - egy magyar család tragédiája

Óriási anyagi kár keletkezett az Szentegyházán, amikor három ház tetőszerkezete és egy olyan melléképület vált a lángok martalékává, melyben két traktor, egy bálázó- és egy kaszálógép is bent égett, valamint négy sertés is elpusztult. Az ott élő magyar Lőrincz család segítségre szorul, hiszen mindenük odalett.

Hihetetlen gyorsasággl terjedt a tűz egyik házról a másikra

„Este háromnegyed kilenckor vettem észre, hogy ég a szomszédom háza, de a készülő vihar miatt akkora szélfúvás volt, hogy percek alatt továbbterjedt a tűz, képtelenség volt megállítani” – mondta el Balázs Pál, a Szentegyházi Önkéntes Tűzoltók parancsnoka.

Három ház teljes tetőszerkezete porrá égett, akárcsak egy melléképület is, semmit nem tudtak kimenteni a perzselő lángokból. A melléképületben a traktorokon, bálázón és kaszálógépen kívül 3000 bála széna is volt, az istállórészben pedig négy sertés. A helyi, a székelyudvarhelyi és a kápolnási tűzoltók nyolc órán keresztül küzdöttek a lángokkal.

„Emberi sérülés nem történt, hétfő reggel 5 óráig oltottunk, a helyieken kívül Székelyudvarhelyről, Kápolnásról és Oroszhegyről is átjöttek a tűzoltók, hogy segítsenek” – tette hozzá a parancsnok, aki szerint villámcsapás vagy rövidzárlat okozhatta tüzet.

Segítségre várva

Aki ezen nehéz időkben bármilyen kis összeggel tudja támogatni a szerencsétlenül járt magyar családot az a 50100019-10042810 (számlatulajdonos - Lőrincz Mária Magdolna) számlaszámra küldheti felajánlásait, hogy a segítséggel újra felépülhessen egy erdélyi székely magyar család élete.

(szekelyhon.ro nyomán Szent Korona Rádió)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

3:00–6:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Mi Magunk (ismétlés)

6:00–7:00

Korabeli revíziós dalok órája

7:00–8:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!