A cél a felvidéki magyar gyerekek segítése

Tóth Zoltán és a gyerekekTóth Zoltán és a gyerekek

A felvidéki motorosok nem kis feladatra vállalkoztak mikor úgy döntöttek, minden lehetséges módon segítséget nyújtanak a berzétei otthonban élő gyerekeknek, hiszen az intézmény nem kap a szlovák államtól anyagi támogatást, így az otthon kis lakói, kizárólag a segítőkész emberekre számíthatnak.

A motoros hazafiak, ezúttal egy varnézéssel összekötött túrára invitálják a segíteni kész embereket. Alább olvasható interjúnkban a Kerecsen Motoros Egyesület elnöke Tóth Zoltán részletezi a rendezvénnyel kapcsolatos tudnivalókat, mely egyben ösztönző felhívás is arra, hogy minél többen részt vegyenek a felvidéki gyermekotthonért folytatott harcban.

–Több éve kitartóan próbáltok segíteni a perbenyiki anyaotthonnak, és a berzétei árvaháznak. Most szintén egy segélytúrára invitáljátok az embereket. Elmondanád kik a szervezők, illetve azt, hogy mikor és hol kezdődik a túra?

Szerencsére azon az úton tudtunk maradni amin elindultunk, pedig ez egy irtózatosan nehéz küzdelem. Az árral szemben haladunk, de megérte az erőfeszítés, mert amit elkezdtek a Felvidéki farkasok négy évvel ezelőtt, azt most nekünk kell tovább vinni Berzétére. Mi vagyunk a motoros túra szervezői, de ebben a munkában természetesen számíthattunk a barátainkra mint a Felvidéki farkasok, a Hunyadi rend és a Motamot, de sorolhatnám még az összetartó motoros egyesületeket. Minden igaz magyar embert szeretettel fogadunk, de főleg motorost, aki feláll a TV elől és segíteni is kíván-e cél elérésében, és persze a helyi titkos szolgálatokat is.

– Honnan indul a túra, illetve a résztvevők, hogyan járulhatnak hozzá a gyűjtéshez?

A bánrévei határátkelőnél lesz a gyülekező 14.00-15.00 közt. A gyűjtéshez az alapítvány számlaszámán lehet hozzájárulni, ami az www.kerecsenmotorosok.hu lesz rövidesen feltüntetve. A túra Szeptember 3-4-én lesz és a Krasznahorkai Kempingbe érkezünk ahonnan meglehet látogatni a várat, majd másnap gurulunk át Berzétére az árvaházhoz ahol Istentisztelet keretén belül adjuk át az adományokat.

– A rengeteg nehézség ellenére is évek óta egymást segítve küzdötök a gyerekekért, és lényegében ezzel is görbe tükröt tartva a szlovák állam elé, mert állami támogatást egyik intézmény sem kapott. Mi ösztönöz benneteket az összefogásra?

Úgy gondoljuk, hogy ebben a megveszekedett érdektől teleszőtt sötét világban, mindig kellenek emberek, akik felgyújtanak egy kicsiny fényt ami köré az emberek oda tudnak gyűlni. Talán az árvaház a remény fénye, hogy van összetartás és kiút ebből a helyzetből. Sajnos az emberek elfelejtették értékelni egymás értékeit és ha az árvaház lesz a példa végig kell vinni a harcot, és igen, a szlovák kormánytól az árvaház nem kap egy fillért sem

Nagyon nehéz ez az út és néha, tényleg úgy érzi az ember, hogy mindent elveszt, de ha egy nemes dolog miatt történik ez, akkor az Isten valamivel mással majd megajándékozza. Nehéz a harc itt a Felvidéken, de ha a gyermekek száján az igevirág magyarul terem, akkor már bizonyítottunk az őseinknek és tettünk a jövőnkért valami maradandót. Ezt nem tudnánk megtenni fesztiválok látogatással, csak ily módon. Köszönöm mindenkinek, aki kitartott mellettünk a nehéz időkben és tovább vitte velünk ezt a harcot. Haladjunk tovább és minél több bajtársunkat, segíteni akaró embert várunk szeptember 3-4 -én a segélytúrára.

(Szent Korona Rádió)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Hadak Útján

17:30–18:30
Vadonatúj hadtörténeti műsorunk. Leírás később.
(Hadtörténeti)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

<<<Zene>>>

18:30–0:00

Éjfél

0:00–0:15

Programajánló

    Hozzászólások

    User login

    Poll

    Szent Korona Rádió hírlevél

    Iratkozz fel hírlevelünkre!