Szigethalmi ügy: Mosolyogva érkezett a tárgyalására a késelő cigány

Kettő magyar fiatalt szúrtak meg a cigánybűnözők szilveszter éjszakáján, egyik lélegeztető gépen van. A rendőrség a 40 garázda és lincselő cigányból összesen egyet állított elő. Az etnikai konfliktus fokozódik.

Legaranyosabb talán a rendőrszóvivő nyilatkozata: vizsgálják, hogy ki mit tett, meg hogy ki volt ott. Talán az összes garázda cigányt elő kellett volna azonnal állítani, nem csak egyet, és bent egyesével kihallgatni őket, ha másért nem, akkor azért, mert mindenképpen szemtanúnak bizonyultak volna.

Nem kerül előzetesbe Jónás János, a szurkáló cigány - a bíróság szerint elég neki a javítóintézet is
A bíróság úgy döntött, Jónás Jánosnak, a Sávoly Gergőt leszúró cigánynak "jobb", ha nem kerül előzetes letartóztatásba.


Jónás János cigánybűnöző (balról az első) - a másik két bizalomgerjesztő füstös - ebben a szurkálásban - nem vett részt

A Sávoly Gergőt megszúró cigány neve Jónás János. A Weiss Manfréd (Csepel-Sziget Műszaki) Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, más néven a Bajáki "tanulója".

A rendőrség kezdeményezte, hogy a 17 éves szurkáló cigányt helyezzék előzetes letartóztatásba, ezzel az állásponttal az ügyészség is egyetértett. A Budakörnyéki Járásbíróság azonban úgy találta, hogy a fiúnak egyelőre "elég a javítóintézet is". A bíróság csütörtök délutáni döntése ellen az ügyészség fellebbezett, így az egyelőre nem jogerős. Úgy tudni, a megtámadott, majd később megfenyegetett sportolót és társát is rendőrök őrzik a kórházban.
A szigethalmi sörözőben szilveszter éjszaka elkövetett késelés áldozatai sportolók voltak. Egyikük, Sávoly Gergő – az MTK ökölvívó szakosztályának 18 éves, +90 kilós bunyósa, aki 2011-ben országos bajnok volt – már annak ellenére jobban van, hogy testét nyolc késszúrás is érte, közülük négy a szív környékét, az egyik majdnem átvágta a szívburkot.

A másik sérültről, a 19 éves Bozsányi Gergőről, a szigetszentmiklósi Sziget SC 69 kilós birkózójáról egyelőre azt lehet tudni, hogy ő járt rosszabbul. Joszkin János vezetőedző a Sport24 kérdésére arról számolt be, hogy a fiatal sportoló életveszélyes állapota enyhén javult. A Merényi Kórházban a hatórás életmentő műtét után már felébresztették a mesterséges altatásból, de a testébe hatoló három késszúrás súlyosan megsértette a lépét, a máját és a gyomrát is. Az már biztosnak tűnik, hogy soha többet nem sportolhat versenyszerűen – ezzel egy nagy tehetséget veszített el a magyar élsport.

A szilveszter éjszakai szigethalmi késelő cigány és családja megfenyegette az áldozatot és hozzátartozóit, mondván: vér fog folyni még, ha Gergő vallomást mer tenni a rokonuk ellen.

Sávoly Gergő - az MTK ökölvívó szakosztályának 18 éves, +90 kilós bunyósa, aki 2011-ben országos bajnok volt - már annak ellenére jobban van, hogy testét 8 késszúrás is érte, 4 a szív környékét, az egyik majdnem átvágta a szívburkot.

A másik sérültről, Gergő barátjáról egyelőre azt lehet tudni, hogy a Csepel SC birkózója. Ő járt rosszabbul. Drexler Géza, az MTK ökölvívó-szakosztályvezetője arról számolt be, hogy a fiatal sportoló életveszélyes állapota enyhén javult, már felébresztették a mesterséges altatásból, de a testébe behatoló késszúrások súlyosan megsértették a lépét, a máját és a gyomrát is. Az már biztosnak tűnik, hogy soha többet nem sportolhat versenyszerűen - ezzel egy nagy tehetséget veszített el a magyar élsport.

Az MTK-honlap szerdán éjszaka megjelent cikke szerint: "Az elkövetett bűncselekménnyel két embert gyanúsít a rendőrség. Az egyiket a helyszínen őrizetbe vették, a másik egyelőre menekül. Az elkapott gazember esetében holnap döntenek az előzetes letartóztatásról. A letartóztatott elkövető és a szökésben lévő elkövető családja, megfenyegette Sávoly Gergő családját, hogy vér fog folyni még, ha Gergő vallomást mer tenni a rokonuk ellen."

Korábban írtuk:
Újév hajnalán egy szigethalmi szórakozóhelyen tömegverekedés tört ki, melynek során a balhét kezdő cigányok két embert megkéseltek. A rendőrség eddigi tájékoztatása szerint egy 17 éves cigány szurkált, de több tucatnyian vettek részt a verekedésben.

Több ember sérülésével járó tömegverekedés tört ki a szigethalmi Zsigmond söröző és pizzéria mosdójában szilveszter éjjelén. Egy fiatalt emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett a rendőrség.

A facebookon ismerősök és hozzátartózok osztottak meg részleteket. Ezek szerint a konfliktus azért kezdődött, mert a cigányok nem akarták kivárni a toalett előtt várakozó sort. A kitörő verekedésben a megtámadott magyar fiatalok, lévén, hogy többjük képzett élsportoló volt, visszaverték a támadókat – ennek lehetett következménye a gyilkossági kísérlet. A rendőrség mai napra ígért részletes tájékoztatást, annyit azonban már most is lehet tudni, hogy a két életveszélyes sérült közül az egyiket, Sávoly Gergőt a támadó cigánybűnöző háromszor mellkason, egyszer combon és egyszer hasba szúrta. A súlyos sérülések ellenére már nincs életveszélyben.

A bűncselekménnyel összefüggésben egy 17 éves szigethalmi fiatalcigányt gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vették. Ellene a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.


A rendőrség tájékoztatásával ellentétben nem a szórakozóhely előtt történtek a késelések, hanem a mosdóban.

Információink szerint a szigethalmi szórakozóhelyen bulizó magyar társaság egy része sportoló volt, a két megkéselt fiatal közül az egyik ketrecharc, a másik pedig ökölvívó magyar bajnok.

Az egyik megszólaló hölgy -aki szintén ott volt a verekedés alatt a kocsmában- azt írta a közösségi portálon, hogy a magyarok önvédelemből verekedtek a rájuk támadó cigánybűnözőkkel. Az ökölharc során azonban a cigányok alulmaradtak, hiába voltak túlerőben, így több kés is előkerült. Miután a mellékhelyiségben az első késelés megtörtént, az emeletre felmenekítették a sértettet, ahol társai a lehetőségeikhez mérten megpróbálták elsősegélyben részesíteni.

„Fent több magyar azt nézte ki tudnak e ugrani az ablakon annyira bepánikoltak (lányok)!” - írja a szemtanú, aki szerint a második késelés akkor történt, amikor a rendőrség már a helyszínen volt. Az áldozat, Bozsányi Gergely állapota súlyos, lélegeztetőgépen tartják. A megtámadott társaság tagjai a rendőri intézkedést is keményen kritizálják, szerintük ugyanis olyanokkal foglalkoztak a valódi tettesek helyett, akik nem követtek el semmit. Üzeneteik szerint a cigányok a hely előtt később is halálosan megfenyegették a magyarokat, akiket származásuk miatt becsméreltek, és tanúskodás esetén kilátásba helyezték, hogy meg fogják őket ölni. A rendőrség mindössze egy embert állított elő, pedig szemtanúk szerint mintegy negyvenen támadtak rá a körülbelül húszfős magyar társaságra.

(barikad.hu, kuruc.info, Sport24 - képek: MTI, facebook)

Comments

#1

E-hun Evil Sad Sticking out tongue Barf! Smiling van :Aki a Piszkos Fred :
Uram! A késemért jöttem!
-- Hol hagyta?
-- Valami matrózban.
-- Milyen kés volt?
-- Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta?
-- Várjunk... Csak lassan, kérem... Milyen volt a nyele?
-- Kagyló.
-- Hány részbõl?
-- Egy darabból készült.
-- Akkor nincs baj. Megvan a kés!
-- Hol?
-- A hátamban. Smiling

#2

Ne tessek elfelejteni,hogy az elmult 23-ev cionistaseggnyalo kormanyai,es partjai --kormanyszinten--tamogattak a *Imegelhetesi bunozes*fogalmat Brusszelben.Ami annyit jelent,hogy a helyi osszetuzeseket langyosan kezelik,hogy az osszmagyar tarsadalom le legyen foglalva,,mikozben a cionteso rabloprivatizal.Kell ezt bizonyitani?Arra kell ugyelni,es folkeszulni,hogy 2014-ben a jobbik nyerjen 2/30-al,es tud olyan kisebbsegi torvenyeket hozni,amivel kordaban lehet tartani az osszmagyarsag kisebbsegi ellensegeit.A csipasszemubirkaszavazoknak most nagyon komolyan osszefogva egyiranyban kell begetni--MERT--maskulonben lehuzhatjak a rolot a nemzet elott.A Hunok Angyalai csak tartjak a *tukrot*.Egyeni hoskodesnek addig nincs helye.Hangsullyozom --osszefogni---kiszurni a nemzetiek kozul azokat akik meg mindig az ellenseg taboraban valokat,es tagokat (Wittner Maria)ajnarozzak!MERT akik tamogatnak --szimpatizalnak ilyen szemelyekkel--azok tamogatjak a cionkoaliciot! Cool

#3

Ne tessek elfelejteni,hogy az elmult 23-ev cionistaseggnyalo kormanyai,es partjai --kormanyszinten--tamogattak a *Imegelhetesi bunozes*fogalmat Brusszelben.Ami annyit jelent,hogy a helyi osszetuzeseket langyosan kezelik,hogy az osszmagyar tarsadalom le legyen foglalva,,mikozben a cionteso rabloprivatizal.Kell ezt bizonyitani?Arra kell ugyelni,es folkeszulni,hogy 2014-ben a jobbik nyerjen 2/30-al,es tud olyan kisebbsegi torvenyeket hozni,amivel kordaban lehet tartani az osszmagyarsag kisebbsegi ellensegeit.A csipasszemubirkaszavazoknak most nagyon komolyan osszefogva egyiranyban kell begetni--MERT--maskulonben lehuzhatjak a rolot a nemzet elott.A Hunok Angyalai csak tartjak a *tukrot*.Egyeni hoskodesnek addig nincs helye.Hangsullyozom --osszefogni---kiszurni a nemzetiek kozul azokat akik meg mindig az ellenseg taboraban valokat,es tagokat (Wittner Maria)ajnarozzak!MERT akik tamogatnak --szimpatizalnak ilyen szemelyekkel--azok tamogatjak a cionkoaliciot! Cool

#4

Ezeket a rohadt állatokat a főtérre kéne kifeszíteni,hogy minden magyar leköphesse őket. Középen a szurkáló cigányok, mellette jobbról-balról az ügyvéd és a bíró.

#5

80-as évek végi bm oktatófilm a cigánybűnözésről...
http://www.youtube.com/watch?v=dKthMcO34U8

#6

Javítóintézetbe került a szigethalmi ökölvívó támadója...

...A rendőrség kezdeményezte, hogy a 17 éves támadót helyezzék előzetes letartóztatásba, ezzel az állásponttal az ügyészség is egyetértett. A Budakörnyéki Járásbíróság azonban úgy találta, hogy a késelőnek egyelőre elég a javítóintézet is. A bíróság csütörtök délutáni döntése ellen az ügyészség fellebbezett, így az egyelőre nem jogerős. Úgy tudni, a megtámadott, majd később megfenyegetett sportolót és társát is rendőrök őrzik a kórházban.

(no comment)

#7

Ez sem volt cigánybűnözés, ez is megélhetési bűnözés volt. A faji alapú bekiabálások meg nem voltak kirekesztőek, hiszen csak akkor lett volna kirekesztés, ha magyarok teszik ugyanezt. És persze a fenyegetés is elképzelt, meg vér sem folyt, a fiúk pedig megcsúsztak. Ne legyen igazam, de a fenti gondolatok részben vagy egészben szerintem szerepelni fognak a bíróságon.

#8

A ma déli híradóban mondták be hogy az elkövető cigányretkek rokonai megfenyegették az áldozat(ok) családját,hogy ne merjenek vallomást tenni.Ez a mai magyar valóság.Vajon van még hova hátrálni?

#9

Előbb-utóbb valamilyen védelmi szervezetbe kell tömörülni,mert az ország vezetői valamilyen rejtélyes oknál fogva a bűnözők mellett állnak a magyarsággal szemben.
MAGYAR VEZETŐKET MAGYARORSZÁGNAK!!!
Mert bizony magyar honban akkor lesz rend, ha a döntés joga a magyarságé!
A vendég joga – vendégjog!

A belső ellenség lehetőségei:
Börtön, útilapu, ha szerencséje van és méltányosak vagyunk, a meghunyászkodás!
NINCS KEGYELEM!!!

#10

Azonkívül hogy a tetteseket a pokolba kívánjuk, gondoljunk a magyar fiúkra. Elismerés és dicsőség illeti őket, mert becsülettel állták a harcot. Ezek a szigeti harcosok azok, akik megakadályozták hogy az ellenség még több áldozatot szedjen. Dícséret nekik, hogy megállították a cigányok pusztító hadát, bár tudták hogy az ellenség, a pusztító horda létszámban felettük áll.
A magyarság ragyogó példaképéül szolgálnak, messze és magasan felettünk állanak ezek a hősök, akik testi épségüket adták és azok a sebesültek, akik vérüket ontották azért, hogy a többi magyar testi épségét és életét védelmezzék.
Legyenek ők mostantól kiemelkedő példakép és szellemük vezérelje a többi harcost is a jövőben! A szellem, hogy vissza kell ütni, hogy kőkeményen szét kell verni ezt a tetves csürhét a legkisebb rezzenésükre is.

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

10:00–12:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Dél

12:00–12:15

NépZene füleinknek

12:15–13:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!