Háznál vettek gombát - meg is lett az eredménye

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség egy nő és három férfi ellen, mert gyilkos galócát és tuskógombát adtak több embernek, akik közül eddig már hármat életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

A rendőrség honlapján közzétett fényképes felhívásban szereplő gyanúsítottak október 29-án a XV. kerület erdős részén gombát szedtek, majd abból több embernek is adtak. Az elfogyasztott gyilkos galóca, valamint tuskógomba miatt eddig már három embert szállítottak kórházba életveszélyes állapotban.

Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy a rendőrséget november 1-jén értesítette a toxikológiai intézet a mérgezésekről, a gyanúsítottakat még aznap este elfogták.

A kihallgatás során felmerült a gyanú, hogy a gombákból több ember is kaphatott, ezért a rendőrség azt kéri, hogy akik a felhívásban szereplő fotókon látható személyektől kaptak vagy vásároltak ismeretlen eredetű gombát, jelentkezzenek bármely kórház toxikológiai osztályán, illetve a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányságán tanúkihallgatás céljából.

(MTI)

Ajánlat : Küldjön virágot, ajándékot a SzivNet Virágküldővel , mellyel rádiónkat is támogatja (X)

Comments

#1

Piros a kalapja, sárga a tönkje, gallérja is, bocskora is van. Mi gomba?

#2

Egyszer én is szedtem egy nagy zacskó gombát , szép színesek voltak . Smiling Szerencsére elvittem gombaszakértőhöz . Kiszedett belőle egy marékkal , azt mondta , ezeket megfőzhetem , a többitől meg úgy szabaduljak meg , hogy még véletlenül se lehessen még a kukából se kiszedni , mert több családot is ki lehetne irtani vele . Azóta inkább veszek néha fél kiló championt , ha megkívánom a gombát .......

#3

Srácok ha nem értetek a gombákhoz ne szedjétek. 5 éve volt hogy jöttek ismerősök, fővárosból. Kimentek saját maguk gombázni kb 20 perc alatt szedtek 2 zsák gombát. Átnézve gyilkos galócából egy utcányi volt. A többi mérgező, kellemetlen ízű gombáról nem beszélve. Ehető gombát szedtek vagy két marékkal. Májat simán hazavághatja a mérges gomba, onnantól kezdve pedig vége a dalnak.

Én szezon kezdetén szegfűgombára megyek, jön a májusi is nemsoká, ha nincs vagy kukacos bokoralja (ennek rendes nevét nem tudom) aztán a shampion jön illetve pöfeteg, majd a nyári nyár végi gombák, kedvencem a rókagomba, régen mertem szedni keserű gombát is, ezekkel együtt a tinóra is jelen van és még a sok cepeféle, de azok már nem egyszerűen elkészíthető gombák. Ősszel a tőkegomba ami igen ízletes. Pénteken is szedtem egy jó adaggal, senki sem mert belőle enni csak én. Általában egy féle gombára megyek, nagy ritkán több félére. Nyári főszezonja alatt az erdei gombáknak 3-4 félét szoktam maximum szedni. Kukacos tinórát is (tinóru) felszedem, főleg ha fiatal, jó lesz felfűzni, ebből sajnos keveset találok, nagy ritkán van igazi fogás. Piaci ára ennek a gombának elégé magas, de nem szoktam eladni.

A tőkegomba szezonja talán még egy hétig tart, ha az időjárás is engedi.

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

5:00–7:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Korabeli revíziós dalok órája

7:00–8:00

<<<Zene>>>

8:00–9:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!