Gátlástalanul hárítják át a bankok az ügyfeleikre a kormányzati megszorításokat

Áthárítják a bankok a januártól fizetendő tranzakciós illetéket - írja összeállításában a pénteki Népszabadság. Két bank még a kártyás fizetésre is díjat számít fel januártól.

A Népszabadságnak a bankok kondíciós listája alapján készített összeállításában szereplő lakossági bankoknál rendre emelkedik januártól az átutalási megbízások és a készpénzfelvétel díja. Ennek oka a kormány által kivetendő - sárgacsekk-adónak is nevezett - tranzakciós illeték.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter októberben jelentette be, hogy az illeték a készpénzes tranzakciók, például a pénztári kifizetések vagy az ATM-használat után az eredetileg tervezett egy helyett három ezrelék, az átutalásoknál pedig egy helyett két ezrelék lesz.

A bankkártyás fizetés a legtöbb pénzintézetnél továbbra is díjmentes lesz, de a Raiffeisennél és a Budapest Banknál nem: előbbi egy, utóbbi két ezreléket (egyaránt maximum hatezer forintot) számít majd fel.

A lap megjegyzi, hogy az az ügyfél, aki nem ért egyet az új feltételekkel, a pénzügyi felügyelethez vagy a mellette működő Pénzügyi Békéltető Testülethez fordulhat, ám ennek sok értelme nincs, hiszen a jogszabály lehetővé teszi az illeték áthárítását. Azaz a szent tehénként kezelt bankok helyett újra csak a lakosság és a cégek fizetik meg a kormány tébolyult ámokfutását. Pedig nem lenne nehéz ezt megtiltani nekik, de akkor mit szólna az Unió és az IMF ?

(Origo)

Ajánlat : Küldjön virágot, ajándékot a SzivNet Virágküldővel , mellyel rádiónkat is támogatja (X)

Comments

#1

Ja, díjnullázó csomag. Köszönöm szépen, most fogok máshol számlát nyitni!

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

3:00–6:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Mi Magunk (ismétlés)

6:00–7:00

Korabeli revíziós dalok órája

7:00–8:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!