Előzetes letartóztatás helyett nyomkövető karperec jön itthon is

Az előzetes letartóztatást kiváltó úgynevezett nyomkövető karperecek beszerzésére és karbantartására kért árajánlatot az erre kiválasztott cégektől az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) - írja a Magyar Nemzet.

A napilap úgy tudja, már a jövő év első negyedévében működhet az az elektronikus nyomkövető rendszer, amely a törvény alapján már évek óta alkalmazható lenne olyan előzetes letartóztatásba került gyanúsítottak esetében, akikkel szemben elégséges, ha ellenőrzik a mozgásukat.

Lajtár József, az ORFK gazdasági főigazgatója elmondta, hogy a különösen érzékeny beszerzést egy kormányrendelet alapján kivonták a közbeszerzési törvény hatálya alól, s mivel a nyomkövető karperecként ismert eszköz és a rendszer működésének minden technikai részlete minősített adat.

Ez azt jelenti, hogy az ORFK-nak nem kell hirdetményt közzétenni, és a felhívást csak azoknak azoknak a szóba jöhető ajánlattevőknek kell megküldeni, amelyek szigorúan ellenőrzött cégként szerepelnek az Alkotmányvédelmi Hivatal jegyzékében. Így annyi lesz nyilvános, hogy végül mely vállalkozás mekkora összegért nyerte el a megbízást.

Azt illetően nem kívánt találgatásokba bocsátkozni, hogy a jövő év elején a rendszer már a gyakorlatban vagy még csak próbaüzemben működik majd. A főigazgató a lapnak elmondta: a több mint egymilliárd forint értékű beruházás után a rendszert az ORFK fogja működtetni.

(Index)

Comments

#1

Már ebben is a degenerált nyugatot majmoljuk ?

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

10:00–12:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Dél

12:00–12:15

NépZene füleinknek

12:15–13:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!