Legyünk ott minél többen Budaházy György pénteki tárgyalásán!

Sorozatos jogsértéseket követett el a rendőrség 2009. március 15-én (is) Budaházy György ellen, amely ügyben tárgyalásra kerül sor november 9-én. Legyünk ott minél többen!

Az egyik legaljasabb ellenem indított koncepciós eljárásnak lesz 2012. november 9-én 8:30-kor a PKKB, Markó utca 25. száma alatti épülete 204-es termében az első tárgyalása. Az eset valóságos állatorvosi ló, látványosan magán viseli az önkényeskedő rendőrállami működés jeleit. Ezért nagyon fontosnak érzem, hogy minél többen legyünk jelen a bírósági tárgyaláson ezzel is kimutatva felháborodásunkat, hogy több mint két évvel a szociál-liberális rezsim bukása után ilyen vérlázító eljárások folyhatnak.

A történet röviden a következő:
2009 március 15-én 13.45 körül a magyar rendőrség a saját intézkedési szabályzatát is felrúgva erőszakkal elhurcolt a Március 15. térről. Az esettel kapcsolatban számos panaszom van.

1. Először is minden bevezetés nélkül (napszaknak való köszönés, bemutatkozás, intézkedés fajtájának és okának közlése), mint valami bűnözők rám támadtak, és elkezdtek vonszolni. Az „emberrabló akció” okát teljesen jogellenes módon folyamatos követelésem ellenére sem közölték, annyi választ kaptam, hogy majd megtudom.
2. A rabomobil közelébe érve (továbbra sem közölve az okot) brutálisan letepertek a sáros, vizes földre, és nagyon keményen megbilincseltek. A hurcolás és leteperés során számos sérülést szereztem, a bilincseléstől a kézfejem nagyujjainak felszínén futó tapintó idegek megsérültek (különösen a jobb kezemen), ezen testrészem hosszú ideig folyamatosan zsibbadt, ezért hónapokig fizikoterápiás kezelésre kellett járnom (árammal stimulálják az idegpályát, kívánom a kezelést minden velem szemben intézkedő rendőrnek). A Gyorskocsi utcában a rendőrségi orvos nem volt hajlandó felvenni csak a külsérelmi nyomokat.
3. A fogdába való befogadás során megalázó – és szintén jogellenes – módon meztelenre vetkőztettek.
4. A fogvatartás során az első öt órában ügyvédet nem engedtek hozzám, pedig folyamatosan jelen volt a rendőrség épületében, és követelte, hogy beszélhessen velem.
5. Végül kb. tíz óra fogvatartás után, egyszerűen kiengedtek, és közölték, hogy fel leszek jelentve, de azt nem, hogy miért. Az egész törvénytelen rendőrségi eljárás során, nem közölték (törvénytelenül) magának az eljárásnak az okát, ez a mai napig sem derült ki.
6. Végül mikor kiraktak az épületből, még a cipőfűzőmet is az utcán kellett visszafűzzem (másokkal is így jártak el), hirtelen annyira sürgős lett a távozásom. Meggyőződésem, hogy ez is a megalázás része volt.
Összegezve véleményem szerint a rendőrség legalább az alábbi jogsértéseket (bűncselekményeket) követte el velem szemben: bántalmazás hivatalos eljárásban - Btk. 226. §, testi sértés - Btk. 170. §, hivatali visszaélés - Btk. 225. §, az egyesülési, a gyülekezési szabadság, valamint a választási gyűlésen való részvétel jogának megsértése - Btk 174/C. §, személyi szabadság megsértése - Btk. 175. §.

Az ügyben még 2009. március folyamán haladéktalanul feljelentést tettem az előbb felsorolt jogsértések ügyében és a Független Rendészeti Panasztestülethez is panasszal fordultam. 2009. július 8-án (addigra már közben 2009. június 17-én elhurcolt az azóta már megbukott NNI nevű „bűnszervezet” terrorizmus vádjával és előzetesbe vágtak) a Panasztestület megállapította, hogy „alapjogot súlyosan sértő intézkedésre került sor” március 15-én velem szemben és érthető volt, hogy ellenálltam ennek a jogszerűtlen intézkedésnek.

Ezek után – és ennek ellenére – a 2006-os „futószalagos letartóztatások” idején elhíresült Falvai Zsolt, a Budapesti Nyomozó Ügyészség vezető ügyésze a feljelentésem kapcsán indult bűnügyben 2009. november 16-án a nyomozást gátlástalanul megszüntette, mondván, hogy a rendőrök „jogszerűen és indokoltan” jártak el (döbbenet). Majd ezen megszüntető határozat ellen Gaudi Nagy Tamás ügyvédem által benyújtott panaszt a Fővárosi Főügyészség a „bűncselekmény bizonyítottságának hiányában” 2010 január 22-én elutasította (hihetetlen).

Mindeközben 2009. október 7-én a szintén 2006-os „futószalagos” ügyeiről ismert Kovács Gergely Ákos ügyész meggyanúsított „hivatalos személy elleni erőszak” bűntettével 2009. március 15. kapcsán, mondván, hogy az engem erőszakkal elhurcoló „hivatalos személyek” egyike felé elhurcolásom közben „hátrafejeltem, hátrarúgtam” (vérlázító rendőrhazudozás) illetve – mikor megpróbáltam magam a hídfőtől ellökve kiszabadítani – „meglöktem három rendőrt” (egészen elképesztő). Végül 2010. július 20-án ugyanaz a Falvai Zsolt, aki a feljelentésemet elutasította, vádat emelt ellenem.

De még ez sem volt elég. Az ügyészség kezdeményezésére 2010. november 4-én Kenéz Andrea bírónő az ügyet egyesítette a Magyarok Nyilai üggyel, azt a látszatot keltve, mintha a két dolog összefüggne (jogi nonszensz). De ezt a képtelenséget fellebbezésünkre az Ítélőtábla már nem hagyta jóvá és az ügyet újra elkülönítették.

Itt tartunk most 2012 vége felé Orbániában, hogy ez a szocialista rendőrállami időkben indult koncepciós eljárás vígan folyik tovább ellenem (lesújtó).

Budaházy György

Budaházy kiemelése a tömegből:


Gaudi-Nagy Tamás interjúja, az akkor még fogságban lévő Budaházyval:

(Szent Korona Rádió)

Comments

#1

Ott voltam. Gyurit mellőlem vitték el. A tömeg épp a haldokló szdsz rendezvényét "éltette".
Gyurihoz berontottak a rendőrök, és vitték is. Egyértelmű volt, hogy csak rá pályáznak. Pedig sok mindent nem lehetett ott csinálni, mert kordonnal volt lezárva a rész és csak motozás után lehetett bemenni. A rendőrök nagyon bunkók voltak és mindenkivel keménykedtek.

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

8:00–9:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Radics Béla emlékóra (ismétlés)

9:00–10:00

<<<Zene>>>

10:00–10:30

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!