Kivételeztek Stohllal börtönben

Csak illusztrációCsak illusztráció

Egykori cellatársa és saját könvye szerint is kivételeztek a kábítószeresen balesetet okozó Stohl Andrással a börtönben. Őt nem verték meg, addig alhatott, ameddig akart, sőt a kedvéért még soron kívüli csótányirtást is rendeztek a bv-ben.

Csak az intézetben dolgozó nevelőtisztek jóindulatán múlott, hogy nem néhány héttel ezelőtt, ítéletében kiszabott 10 hónapos büntetésének kitöltése után szabadult.

„Ha akarnák, már rég megfenyíthettek volna. Egyelőre még tanítanak, betudják annak, hogy új vagyok. Megúsztam megint" – mindezt akkor gondolta például Buci, amikor alsógatyában fogadta műszakváltásnál a felügyelőt. Ám később is kegyesen bántak vele: „ Borotválkozzon meg azonnal újra, mert az alezredes már pufog, hogy a Stohl nincs megborotválkozva. Ez pedig fegyelmi lapot ér. Csak hogy értsék: egy fegyelmi lap, és máris ugrott az öt hónap kedvezményem. Egy borostáért öt hónap, ha úgy akarják.... ha akarják, bármibe bele tudnak kötni. Nagyon kell figyelni, ha az ember nem akarja elszúrni. Öt hónapra már berendezkedtem, de tudtam, ha megszívatnak, nem biztos, hogy fel tudom dolgozni... Kedvenc fegyőröm azzal fogad, meg fog ölni... Elmondja, hogy a telefont figyelik – egyébként törvényesen –, így azt is hallották, hogy nem normálisan adták át a keretet, hanem sapkában, már pedig ez szabálysértés. Ráadásul őt is kellemetlen helyzetbe hoztam, mivel neki át kellett volna vizsgálnia a beadott ruhát. Vigyázzak már magamra!"

Stohl olyan fogvatartott volt, mint bármelyik másik rab, ám a Szalai Vivien által könyvben megírt börtönnaplója alapján mégiscsak odafigyeltek, mi történik vele.

– „A csótányokkal sok baj nincs azon kívül, hogy gusztustalanok, és nem túl jó érzés arra gondolni, hogy amíg az ember alszik, egy ötcentis csótány sétál a szája szélén, a mellén, vagy akár az ágyékán. "..." De ez „csak" undi. Na, de a poloskák! Rohadt egy féreg, nem olyan, mint a szúnyog, ami csak egy helyen szúr meg, hanem próbafúrásokat végez. Nem, hülyülök! Tehát három-négy csípés is van egy vonalban.

Minden fúrás helye külön viszket, vakarásra megdagad, kisebesedik, borsónyi, kemény göböket alkot, és körülbelül egy hónapig aktív marad – már fájdalom és viszketés szempontjából. Nincs olyan része az emberi testnek, ahol ne akarna csípni. A rabtársam férfiasságát szemelte ki valamelyik aranyos, és gyakorlatilag tönkretette az életét. Azt mondta, nem lehet elképzelni, milyen kínokat élt át. Nyolc csípés található a nemi szervén. Már rajtam is van. "..." Elegem lett, szóltam a nevelőmnek. Tényleg lehet valami abban, hogy nagyon figyelnek, nehogy rossz hírüket vigyem, mert húsz perc múlva jöttek: csak alsógatyát, zoknit, piperecuccot vihetünk magunkkal, leköltözünk a földszintre, mert itt rovarirtás lesz másnap reggel.

Minden ruhát ott kellett hagyni, a matracot, ágyneműt is. Persze nem jó ilyenkor összepakolni, és lecipekedni, de ha meg akarunk szabadulni ezektől az élősködőktől, muszáj! Ugyanazt az utat járjuk be, amit a beköltözésnél. Új matrac, új párna, új ruhák, új cipő. A raktáros azt mondja, ő már tizenhét éve ül, de ilyet még nem látott, hogy egy rab panaszkodik a poloskákra, és az egész Bv. haptákba vágja magát, ráadásul este hatkor. Mindenki tudja, hogy van poloska, de ki nem szarja le?! Hát ez börtön. Ott rohadjanak meg a csúnya gonosztevők! Legalább ennyi haszna van, hogy ismert vagyok, a rabok legalábbis hálásak."

"Örültem neki, hogy egy cellába kerültem Andrással, mert mellette nekem sem kellett korán kelnem, ugyanis őt békén hagyták" - mondta Csengery Zoltán, a színész egykori cellatársa, aki szerint kevés atrocitás érte az ismert rabot. Csengery ugyanakkor elárulta: benne volt a pakliban, hogy Stohlt odabent megverik. "Aki börtönbe kerül, annak ezzel számolnia kell. De őt nem bántották."

(Blikk, Life nyomán Szent Korona Rádió)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

13:00–16:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Mi Magunk

16:00–17:00

<<<Zene>>>

17:00–17:30

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!