Fidesz még több adót emel cionista kérésre

Orbán Viktor: mondja meg az EU mennyit kell fizetnünk és megtesszük!
Újabb adók tömkelegét fogja kivetni a Fidesz.

A magyar miniszterelnök az EU-tagállamok állam-, illetve kormányfőinek csütörtök-pénteki brüsszeli tanácskozása után nyilatkozott a sajtónak. Elmondta, hogy megkapta Brüsszel válaszát a legújabb egyenlegjavító intézkedésekre, ezért péntek reggel "telefonos kormányülést" tartott, és kikérte a kormánytagok jóváhagyását a Brüsszelnek adandó válaszhoz.

Az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény szerint az újabb egyenlegjavító intézkedésekkel Magyarország "már majdnem" eleget tesz a kívánalmaknak - mondta Orbán Viktor, aki ennek nyomán azt kérte Brüsszeltől, számszerűsítse az igényét.

"Akármit csinálunk, sose elég" - fogalmazott a kormányfő.

Most az a helyzet, hogy Brüsszel szerint statikusan szemlélve már a határon belül vannak a várható magyar hiányadatok, dinamikusan szemlélve azonban még vannak kétségek - fűzte hozzá. Ez szakértők szerint azt jelenti, hogy az intézkedések nem csupán a mérleget javítják, hanem egyben bizonyos mértékben visszafogják a növekedést is, és e várható negatív hatásnak a bekalkulálásával már nem látszik egyértelműnek a megfelelő végeredmény az Európai Bizottság szerint.

Orbán Viktor megjegyezte: most már a Magyar Nemzeti Bank számításai szerint is három százalék alatt várható Magyarországon a költségvetési hiány 2013-ban. "Azt kérjük az Európai Uniótól, mondja meg, hogy mennyi hiányzik. És akármennyit mond, azt mi elő fogjuk teremteni" - közölte a miniszterelnök, aki meg is nevezte azokat a forrásokat, ahonnan ezt elő fogják teremteni. "Bankadót emelünk, közművagyonadót emelünk, energiaadót emelünk, az online szerencsejáték adóztatását pedig bevezetjük" - mondta, hozzátéve, hogy szerinte "csak kicsi korrekcióra lesz szükség".

Újságírói kérdésre válaszolva úgy vélekedett: ha sikerül kijutni a 2004-es magyar EU-csatlakozás óta folyamatos túlzottdeficit-eljárás alól - ami évről-évre hatalmas károkat okoz az országnak -, akkor elképzelhetetlen, hogy ez ne eredményezze egyúttal az EU-val és a Nemzetközi Valutaalappal való pénzügyi tárgyalások sikerét is.

Az euróövezeti bankunió kérdésében Orbán Viktor szerint Magyarországnak el kell kerülnie azt, hogy méltatlan helyzetbe kerüljön.

10 milliárd a különbség?

Magyar elemzők egyébként a 764 milliárdos megszorítás bejelentése után már azt valószínűsítették, a csomag mértéke elég lehet ahhoz, hogy a túlzottdeficit-eljárás alól kikerüljünk. A Népszabadság információi szerint a magyar fél azzal számol, hogy 10 milliárd forint körüli lehet az eltérés a két álláspont között. A kormány egyébként maga is számolt azzal, hogy a bejelentett intézkedések csökkentik a növekedést, a csomag közzététele után megváltoztatták saját előrejelzésüket is.

Ez a magyar emberek bőrére megy: az EU által kért újabb megszorításokat is szolgai módon teljesíti a kormány

A Jobbik felháborodással értesült arról, hogy a kormány által nemrég beígért két új megszorító csomag után egy harmadik Matolcsy-csomag elkészítésére is ígéretet tett Orbán Viktor Brüsszelben - írja közleményében Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

A kormány szemlátomást képtelen megérteni, hogy a szocialisták által megkezdett restrikciós gazdaságpolitika folytatásával csak fokozódni fog a magyar emberek milliónak elszegényedése és a magyar gazdaság még inkább leszakad a régió államaitól.

A korábban szabadságharcos retorikát hangoztató Orbán-kormány jelenleg a brüsszeli bürokraták előtt megalázkodva várja, hogy megmondják neki, mekkora megszorításokkal kell sújtani a magyar embereket. Egyre több ember számára válik nyilvánvalóvá, hogy a külföldről pénzelt baloldali pártok mellett a Fidesz által vezetett kormánykoalíció is alkalmatlan a magyar nemzeti érdekek képviseletére. Akinek Brüsszelből diktálnak, az ugyanúgy idegen érdekek gátlástalan kiszolgálója, mint azok, akik korábban Moszkvából várták az utasításokat - zárul a közlemény.

(MTI – Nol – barikad.hu)

Comments

#1

Pontosítás:
EU alapokon úgy lehetne csökkenteni az államháztartás hiányát, hogy nem (vagy kevesebbet) fizetünk be a közös EU kasszába.

#2

EU alapokon úgy lehetne csökkenteni az államháztartás hiányát, hogy nem kevesebbet fizetünk be a közös EU kasszába.

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

0:15–2:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Budaházy (ismétlés)

2:00–3:00

<<<Zene>>>

3:00–6:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!