Október 17-én elözönlik Miskolcot a cigányok (frissítve)

Ők is ott lesznek!?Ők is ott lesznek!?

Az elmúlt időszak legnagyobb megmozdulására készül a cigányság Miskolcon október 17-én - mondta Horváth Aladár, a Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért elnevezésű szervezet vezetője pénteken miskolci sajtótájékoztatóján. A Jobbik a romló közbiztonság miatt vonul fel.

Roma Közösségi Hálózat nagy erőkkel mozgósít cigányokat Avasra. Felhívásuk alább olvasható:

Amint azt bizonyára tudjátok, a Jobbik október 17-én Miskolcra vonul az AVAS lakótelepre, újra a romák ellen uszítani. A miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat „ellentüntetést” szervez. Mi budapesti roma nők és férfiak egy csoportja úgy döntöttünk, csatlakozunk a miskolci roma ellentüntetéshez. Azon túl, hogy egyetértünk vele, erre okot ad az a tény, hogy miskolci roma barátaink minden alkalommal velünk tartottak, amikor Budapesten szerveztünk hasonló civil akciókat. Úgy véljük, kötelességünk szolidárisnak lenni.

Ezért próbáljuk megszervezni odautazásunkat. Sikerült szereznünk egy buszt, mellyel 50 fő tud elutazni. Barátaink, roma aktivisták, mozgalmárok jelentkeznek sorban, egy részük be tud szállni az utazás költségébe, ám sokuk nem teheti meg, hogy erre anyagilag áldozzon. Több ajánlatot kértünk és a legolcsóbbat választottuk, amely 250ft/km áron visz minket, így a teljes összeg 100.000Ft autópályadíjjal együtt. A szükséges költség egy része már felajánlásokból rendelkezésünkre áll, de a buszt csak akkor tudjuk elindítani, ha a teljes összeg rendelkezésünkre áll.

Mivel mi nem vagyunk sem formális szervezet, sem forrásokkal rendelkező alakulat arra kérjük minden barátunkat, hogy akár 1.000,-Ft felajánlásával nyújtsanak segítséget az utazás megvalósításához. Természetesen, aki – hála Istennek – megteheti, akár ettől nagyobb összeggel is segíthet.

KÉRJÜK, NYÚJTS TE IS SEGÍTSÉGET!

Bari Jutka barátunk egyesületének folyószámlájára tud utalni, aki segíteni szándékozik.

Sajó-menti Közösség és Környezetfejlesztők Egyesülete
rövidített név: SAKKF-E (ez is hivatalos, be van jelentve)
számla szám: 11734200 – 20013781
külföldről utalóknak IBAN: HU 27 1173 4200 2001 3781 0000 0000
Számlavezető Bank: OTP Bank – NYRT
Eddig az alábbi településről jönnek buszok Miskolcra:
1. Edelény
2.Sajókaza
3.Gyöngyös
4.Budapest
5.Bánréve
6.Kisújszállás
7.Kisvárda
8.Nyíregyháza
9. Kocsord,
10. Kakucs
11.Szalonna
12.Szolnok
13. Encs
14. Domony
15. Alsózsolca
16. Nádudvar
17. Vajdácska
18. Szendrő
19. Szendrőlád
20. Feldebrő
21. Kecskemét
22. Kázsmárk
23. Szikszó
24. Rásonysápberencs
25. Ónod
26. Taktaszada
27.Taktaharkány
28.Szerencs
29.Monok
30.Korlát
31.Emőd
32.Köröm
33.Hernádkércs
34.Hernádvécse
35.Tornyosnémeti
36.Abaújkér
37.Pere
38.Bükkaranyos
39.Boldogkőváralja
40.Boldogkőújfalu
41.Pusztaradvány
42.Csobád
43. Aszaló
44. Borsodbóta
45. Tomor
46. Kál
47. Verpelét
48. Farkaslyuk
49. Tarnazsadány
50. Olaszliszka
51. Tolcsva
52. Sátoraljaújhely
53. Taktakenéz
54.Ecséd
55. Tiszalök
56. Domoszló

Korábban Írtuk
A Hazáért, a demokráciáért elnevezésű menet ellendemonstráció a Jobbik aznapra az avasi lakótelepre meghirdetett megmozdulásával szemben. Az ellenzéki párt korábban azt közölte, hogy a Magyar élet menetét azért szervezték meg, hogy felhívják a kormány és a helyiek figyelmét arra, "elfogyott az emberek türelme", és "Magyarországon ma nincs közbiztonság".

Horváth Aladár a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a Jobbik indoka mondvacsinált, a göbbelsi propagandára hasonlít, "ezekkel szemben erőt kell felmutatni a cigányságnak (...), vissza kell szorítani az újfasiszták nyomulását".

A cigányok dolga megvédeni önmagukat, a méltóságukat és a becsületüket, és úgy érzékelik, hogy az ő dolguk most megvédeni a haza becsületét is - mondta a cigány főhergelő.

"Rendkívüli módon magára maradt ez a közösség, nagyon kevés szövetségesünk van, ám azokkal együtt úgy gondoljuk, hogy leszünk elég erősek, hogy kisöpörjük a náci eszmét" - fogalmazott Horváth Aladár. Hozzátette: az országból nem a cigányoknak, nem a szegényeknek, az elnyomottaknak kell távozniuk, hanem az "ezeket az eszméket képviselő nyilasoknak".

A Fidesz helyi szervezete a Jobbik tervezett demonstrációjára korábban úgy reagált homokba dugva a fejűket, hogy a jobbikosok "ha Miskolcnak, a miskolciaknak - és főleg az avasiaknak - nem tudnak, vagy nem akarnak segíteni, legalább ne ártsanak!".

A Demokratikus Koalíció (DK) szintén korábban azt közölte: semmi nem indokolja, hogy a Jobbik önös politikai érdekeit szolgáló rasszista felvonulást tartson az avasi lakótelepen, ezért a DK október 17-ére Menet a békéért elnevezéssel demonstrációt hirdetett Miskolcra. A rendezvényhez a Szolidaritás, az MSZP is csatlakozott.

A miskolci Jobbik közleménye

Miskolci civil szervezetek arra kérik nyílt levelükben a Jobbikot, hogy ne rendezzék meg a Magyar Élet Menetét az Avason, ehelyett keressék meg a városrész szempontjából leghasznosabb megoldást, melyet szívesen véleményeznek is.

"A miskolci Jobbik nem becsüli le a civilek által alkalmazott módszereket, azonban az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy azok elégtelenek az Avas problémáinak és ezen belül az eszkalálódó cigánykérdés megoldásához. Hét évvel a fészekrakó probléma kibontakozása után és nem sokkal a kanadai 'menekültek' beköltözése előtt joggal várják el az állampolgárok, hogy határozott vészjelet küldjünk a kormánypártok felé: az emberek türelme elfogyott. A tisztességes avasiak normális életet akarnak, nem pedig újabb beköltözőket" - írja közleményében Jakab Péter, a Jobbik miskolci elnöke, önkormányzati képviselő.

"A civilek türelmet kérnek. Nincs türelem. Megoldási javaslatot várnak tőlünk, noha két év alatt számtalanszor elmondtuk már, mire van szüksége az Avasnak: a kisebbség antiszociális részének fejsimogatása helyett radikális közrendvédelmi intézkedésekre és a fészekrakók által bitorolt ingatlanok önkormányzati kisajátítására. Meg is kaptuk érte, hogy rasszisták vagyunk. Párbeszédet sürgetnek, de cigánybűnözésről hallani sem akarnak.

A civileknek hét évük volt arra, hogy az általuk említett kiterjedt kapcsolatrendszer segítségével megregulázzák a beilleszkedni képteleneket. Nem sikerült. További küzdelmükhöz erőt és kitartást kívánunk, egyben szeretettel várjuk őket október 17-én az Avasra, hogy a renitens kisebbséggel szemben velünk együtt ők is hitet tegyenek a törvénytisztelő többség mellett" - zárul a közlemény.

Mirkóczki Ádámot kérdezte néhány neveletlen bunkó műsorvezető a televizióban

Ráadásul az egyik még cenzornak is kinevezte magát.

Balczó Zoltán is kapott kérdést a tüntetéssel kapcsolatban

Mirkóczki Ádám felszólalása az országgyűlésben

(Index, Szent Korona Rádió)

Comments

#1

Nocsak! Ennyi pénzük van a cigányoknak, hogy ilyen sok autóbuszt ki tudnak állítani? Erre mennek el a segílykének adott milliárdjaink?

#2

Most olvasom a rendőség honlapján, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén Megye rendőrfőkapitánya 2012 október 17-én 7.00 órától 2012 október 18-án 7.00 óráig Borsod-Abaúj-Zemplén megye egész területére fokozott ellenőrzést rendelt el.

Már látom lelki szemeim előtt, hogy géppisztolyos rendőrök mind az ötvenhat cigányokkal megrakott autóbuszt megállásra kényszerítik, utasaik feltartott kezekkel támasztják a buszok oldalát, miközben a derék droidok ruházataikat, járműveiket átvizsgálják, közbiztonságra veszélyes eszközeiket lefoglalják és adataikat a körözési nyilvántartásból lekérik... Smiling

Persze nem vagyok naiv, mindez csak álom!

#3

T. Mirkóczki és a többi, tévében szereplő Jobbik képviselő! Hányszor ismételjem még, hogy a mondanivalótokba udvariatlanul belepofázó cionbérenc zugfirkászok aljaskodásaira fittyet hányva elkezdett mondataitokat fejezzétek be, mert titeket akarunk hallani, a keletkezett hangzavarból majd csak sikerül kibogozni valamit, mintha udvariasan elhallgattok?

#4

Hát ezek után erősen gondolkozom hogy lemegyek,pedig nagyon messze lakom.De remélem az Észak-keleti részből meg máshonnan is,aki tud,megy.És remélem pár betyár is képviselteti magát.

#5

Olyant nem lehetne, hogy "kicsit" eltévedne néhány busz?
Nem nagyon, mondjuk India...? Sticking out tongue

Mindenesetre tetszik: elismerik, hogy a Budapesti fajvédő megmozdulásokra Borsodból importálták az árnyékot.

#6

Fiúk, nem féltek a fényképen középső, nyeszlett, görbe hátú, de puhány, pocakos fiúcskától? Lehet, hogy ez maga Svarcenegger Renátó, nemde?

Azért a másik két izomember sem kutya, nem lenne jobb úgy félnünk tőlük, mint a TEK-nek az üresen talált területtől?

#7

Sándor , megkaptad a levelemet ? Nem tudom , hogy működik-e a Contact menüpont , mert hiába jelöltem be küldés előtt , hogy másolatot kérek , nem kaptam másolatot róla .

#8

Jöjjenek csak minnél többen hiperpigmetált polgártársaink,úgyis ideje már rendet vágni közöttük.

#9

Beszállok az útiköltségbe, ha október 17.-én valaki Budapestről indul gépkocsival Miskolcra , kérem vegye fel velem a kapcsolatot és megbeszéljük a részleteket...

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

3:00–6:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Mi Magunk (ismétlés)

6:00–7:00

Korabeli revíziós dalok órája

7:00–8:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!