Egymást marják a libsik: a Milla nem akarja Bajnait, Kónya szolidáris a libapásztorral

A Milla megmelékezéseA Milla megmelékezése "Méltóság és másság" - ezt hírdetik október 23-án is

A baloldali-liberális "ellenzék" úgy látszik, egyfajta messiásként várja Bajnait, akinek a személye megosztja a Milla által szervezett október 23-ai libsi seregszemlét. A dolog pikantériája, hogy a zsidó Kónya Péter az, aki belepiszkít az eddig egységesnek látszó baloldali tábor levesébe.

Visszatér a libapásztor a nyakunkra, vagy szétesik a Milla által összefogott álellenzék?

Egymásnak ellentmondó nyilatkozatokkal bombázzák a nyilvánosságot az október 23-i, Bajnai Gordon részvételével tervezett budapesti demonstráció szervezői. A tüntetésre vonatkozó meghívójukban a Milla szervezői kifejezetten a pártlogók távoltartását kérik a tüntetés résztvevőitől, illetve, míg Kónya Péter a Szolidaritás részéről ennek az ellenkezőjét mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában csütörtökön.

A Milla kizárta pártpolitikusok szerepeltetését is a rendezvényen, és erre kérték a velük közös ünneplés mellett döntő Szolidaritás képviselőit is – a jelek szerint Bajnai Gordont a szervezők nem tekintik „pártpolitikusnak”. Kónya Péter ezzel szemben azt mondta az ATV-ben csütörtökön, hogy a Szolidaritás kifejezetten számít az ellenzéki pártok jelenlétére, és bátorítják a velük együtt a Millához csatlakozókat arra, hogy használják az általuk támogatott pártok és mozgalmak logóit. Kónya nyilatkozatára Juhász Péter a hvg.hu-nak úgy reagált, hogy a Milla tüntetésén a szervezők és nem a Szolidaritás vezetői határozzák meg a szabályokat, ők pedig fenntartják a résztvevőkhöz intézett kérésüket.

Közben kiderült, hogy az LMP nem vesz részt a Bajnai visszatérésének bejelentésére alkalmat adó demonstráción, és a tervezett szónokok egyike is tiltakozott az ellen, hogy a ’56-os megemlékezésnek és az Orbán-kormány politikája elleni tiltakozó nagygyűlésnek indult eseményt Bajnai 2014-es kampánynyitójává változtassák.

Az LMP nem megy el, Tamás Gáspár Miklós tiltakozik

Az LMP több helyszínen ünnepli az 1956-os forradalom ötvenhatodik évfordulóját. A párt fővárosi frakciója és országgyűlési képviselői a 301-es parcellánál, koszorúzással emlékeznek ’56 hőseire. Ám a párt pénteki közleménye szerint az LMP hivatalosan nem vesz részt a Milla által szervezett demonstráción. "A párt tagjai és szimpatizánsai maguk döntik el, hogy elmennek-e a tüntetésre" - olvasható a közleményükben.

Mint arról a hvg.hu korábban beszámolt, Bajnai Gordon várhatóan a Milla október 23-i demonstrációján jelenti be visszatérését a politikába. A hvg.hu úgy értesült, Bajnai beszéde több bejelentkezésnél, a választásokig hátralevő időszak teendőiről, az ellenzéki együttműködés lehetőségeiről, lehetséges formáiról fog beszélni. Az LMP számára szinte megoldhatatlan dilemmát jelent Bajnai megjelenése - írta korábban a hvg.hu. Az ellenzéki pártban ugyanis néhány hónapja egy úgynevezett harmadik pólus tervét szövögették, amelyben az LMP mellett a Milla, a szakszervezeti aktivisták által létrehozott Magyar Szolidaritás Mozgalom és a 4K! nevű törpepárt alkotna új „politikai közepet”, amely reményeik szerint képes lenne átnyúlni a régi szekértáborokon is.

Van egy döntés

Az ellenzéki erők valamilyen együttműködésének kérdése már tavaly is felvetődött, de az LMP január végi kongresszusán végül olyan döntés született, hogy nem vesznek részt az Ellenzéki Kerekasztal munkájában. Tiltakozott a nagygyűlés Bajnai-kampányeseménnyé silányítása ellen a felkért szónokok egyike, a hvg.hu rendszeres szerzője, Tamás Gáspár Miklós is.

"A dolog egyre bizarrabbul hangzik. A Milla demonstrációján - úgy fest - én is beszélni fogok. De tudtommal ez 56-os megemlékezés, és mindenekelőtt tiltakozó nagygyűlés, nem pedig Bajnai Gordon választási kampányának nyitóeseménye" - írta a Bajnai és a Milla körüli kavarásról szóló cikkhez fűzött kommentjében az október 23-i gyűlés a filozófus a tüntetésen szintén szót kapó Bajnai körül támadt viharra reagálva.

„Kár itt a következő kormányról ábrándozni október 23-án, ez pluralista, demokratikus esemény lesz - ha nem tévedek - , nem a messiásjelölt fölkenése. Ebben ugyanis nem vennék részt" - tette egyértelművé Bajnai miniszterelnök-jelöltségével kapcsolatos álláspontját Tamás Gáspár Miklós, aki a hvg.hu kérdésére egyértelművé tette: a dolgok mostani állása szerint részt vesz és felszólal a tüntetésen, amelynek Bajnai-kampánynyitóvá silányítását reményei szerint megakadályozta nyilvános tiltakozása.

(hvg.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Comments

#1

Bolhacirkusz, de arra jó, hogy meggyalázza az 56-osok emlékét. Szégyen.

a saját érdekemben is elolvastam és elfogadtam a a weboldal felhasználási feltételeit

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

18:30–0:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Éjfél

0:00–0:15

<<<Zene>>>

0:15–2:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!