A Vas Vármegye Szövetség újabb rendezvénye a Vasvári Idősek Otthonában

A rendezvény célja, a példamutatás azoknak akik elfelejtették a gyökereik ápolását és egyben törődés az elődeinkkel. Figyelmet fordítunk az idősekre, akik között olyan is él ebben az otthonban, akit még a saját családja sem látogat.

A Vas Vármegye Szövetség most az időseknek szervezett egy szép napot a vasvári idősek otthonában!

Immáron második alkalommal köszöntötte a lakókat születés- és névnapjuk, egyben az október elsejei idősek napja alkalmából. A Szombathelyi 1. számú Idősek Otthona Nefelejcs Népdalkör tagjai Trianon emlékdalcsokorral örvendeztették meg az ünnepelteket. Többek közt elénekelték a Magyarok Világhimnuszát és a Székely Himnuszt. Majd a Szövetség tagjától Wass Albert és Márai Sándor gondolatai, Reményik Sándor "Nem nyugszunk bele" , Sajó Sándor "Trianon", Szathmáry István "Trianont ledöntjük" versek hangzottak el.A rendezvényen részt vettek az oszkói kisiskolás táncosai is, akik nem csak tánctudásukkal szereztek örömöt, hanem verset is szavaltak.

A Vas Vármegye Szövetség Közös énekléssel ért véget a rendezvény, melyben régi helyi nótákat is felelevenítettek. Végezetül a Nefelejcs Népdalkör 94 éves tagja Jóska bácsi ( aki egyébként jó egészségnek örvend ) jó tanácsával, s könnyes szemmel búcsúztunk: "Mindig csak dalolni-dalolni, így tud az ember fiatal maradni!"

Vas Vármegye Szövetség
Németh János István

(Szent Korona Rádió)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

18:45–0:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!