A Szebb Jövőért Polgárőrség Esztergomban is aktív

Megalakulásuk után aktív munkába kezdtek az esztergomi bajtársaink - írják a szebb jövősök. Folyamatos toborzás mellett időt és energiát fordítottak az október 6-ai Országzászló (újra) avatóünnepség szervezésére is.

Néhány sor az Országzászlók történetéről:
Az 1920-30-as években még élénken mart a szívekben trianoni országcsonkítás emléke.

Az iskolák és a Levente mozgalom is a hazafias nevelésre helyezte a hangsúlyt, a felnőtt lakosság pedig Országzászlók állításával igyekezett Magyarország régi határainak igényét napirenden tartani.
Esztergomban 1935. október 6-án avatták fel az emlékművet.

Az 1950-es években szinte mindenhonnan eltűntek ezek az emlékművek, vagy ledöntötték őket, vagy egyéb az akkori kornak szalonképesebb „hősök” kaptak helyet rajta.

Mára sorra újítják fel, és avatják újra ezeket az emlékműveket. Esztergomban az eredeti emlékmű 1935-ben az akkori képviselőtestület kezdeményezésére közadakozásból készülhetett el.

A felújítási munkálatokra is közadakozásból kerülhetett sor, de a Fideszes többségű képviselőtestületből senki nem érezte fontosnak egy olyan jellegű rendezvényen való részvételt, ahonnan távol esik a napi politika, mert (csak) magyarságunkról szól.

A lakossági fórum
A avatási ünnepség után lakossági fórumot szerveztek helyi bajtársaink. A fórumon meglepően sokan vettek részt, bár így is akadt olyan, aki nem mert eljönni.

Hasznosnak és tanulságosnak bizonyult ez a találkozás. A lakosok részéről azért, mert, megbizonyosodhattak arról, hogy problémájuk nem egyedi, és megerősítést kaptak abban, hogy van megoldás, de ehhez mindenkinek tenni kell valamit. Egyesületünk részéről pedig azért, mert napról-napra visszaigazolást kapunk munkánk és erőfeszítéseink fontosságáról.

Ehhez a munkához kívánunk Egyesületünk új tagjainak is Hitet, Erőt, Kitartást!


(Szent Korona Rádió)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Napvágás

17:00–18:30
A műsor vezetője dr. Varga Tibor, aki a műsorvezető segítségével érthetően és érdekesen tálal fontos tudnivalókat a kultúra, a történelem, a vallás és szakralitás tárgyköreiből. Kéthetente frissülő műsor! "Ragyogj, ragyogj Szent Koronánk, csillag lánggal mutass irányt!"
(Történelmi)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Madártávlatból

18:30–18:45

<<<Zene>>>

18:45–0:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!