Fideszes politikai gőg és hatalommánia a fővárosi közgyűlésben

A Fővárosi Közgyűlés ülésein a Fidesz-frakció rendre leszavazza a Jobbik olyan irányú javaslatait, amely a fővárosiak érdekeit szolgálná.

A dugódíjra vonatkozó kötelezettségvállalások végleges megszüntetése, a kábellopások megakadályozása vagy a parkolójegy-automatákkal kapcsolatos, mindkét fél számára biztonságot jelentő változtatások is azon indítványok voltak, melyeknek a Fidesz-frakció megakadályozta a napirendre vételét. A Jobbik javaslatai közül pedig akad olyan is, aminek tárgysorozatba vételét már másodszorra utasítják el.

Ugyanerre a sorsra jutott az a javaslat is, amely a rendőrségi törvényt olyan tartalommal módosítaná, hogy a nyomozó hatóság lopás és rongálás valamennyi elkövetési formája esetében kitűzhessen nyomravezetői díjat, ha a bűncselekményt köztulajdonban álló dolog sérelmére követik el.

Amennyiben ezt a javaslatot elfogadta volna a közgyűlés, akkor nagy valószínűséggel hamarabb rendőrkézre kerülhetnének a közlekedési fennakadásokat okozó kábeltolvajok is. Az utóbbi napokban több vonalon is óriási károkat okoztak ezek a bűnözők. Az anyagi kár mellett pedig nem elhanyagolható az a körülmény sem, hogy akadályozták a tisztességes állampolgároknak a tömegközlekedés igénybe vételét, munkába jutását.

A Fidesz gőgje tehát akkora, hogy még a fővárosi lakosok érdekeit is háttérbe szorítja. Vagy politikai okok húzódnak meg amögött, hogy a Budapest működésének javítását szolgáló jobbikos javaslatokat is leszavazzák? Ennek már a lehetősége is felháborító, hiszen ez azt jelenti, hogy a Fidesz nem az emberekért dolgozik, hanem csupán a hatalom számít nekik.

Szabó György, a Jobbik fővárosi képviselője

(Szent Korona Rádió)

Ajánlat : Küldjön ingyenes képeslapot rádiónk támogatójának honlapjáról (X)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

22:00–0:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Éjfél

0:00–0:15

<<<Zene>>>

0:15–2:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!