Tíz tolvaj cigánnyal szemben intézkedett a mezőőr, "jutalmul" 300 ezres bírságot kapott (videó)

A kerecsendi mezőőrA kerecsendi mezőőr

Utólag a cigány elkövetők feljelentették a kerecsendi mezőőrt, azt állítva, hogy nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott egyiküknek. A bíróság elítélte a mezőőrt és 300 ezer Ft megfizetésére kötelezték.

Tavaly történt incidensben a helyi mezőőr sikeresen tartóztatott fel a cseresznyésből teli kosárral távozni kívánó körülbelül tíz cigány tolvajt. A lopást sikeresen meg tudta akadályozni, a menekülők eldobálták a bizonyítékként szolgáló cseresznyét, majd támadó jelleggel nekiütköztek a biciklijükkel, a mezőőrnek.

Utólag a cigány elkövetők feljelentették a kerecsendi mezőőrt, azt állítva, hogy nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott egyiküknek. A bíróság elítélte a mezőőrt és 300 ezer Ft megfizetésére kötelezték.

Az ilyesfajta ítéletek, további alapot nyújthatnak akár erőszakos bűncselekmények elkövetésére is, hiszen ezek után a cigányság, a bíróság felhatalmazásával fogja garázda életstílusát folytatni. Mint ahogy azt Zagyva Gy. Gyula is elmondta a kerecsendi cigányság körében már most arról beszélnek, hogy mindenki bátran bántalmazhatja a mezőőrt, annak semmi következménye nem lesz!

Az állam sajnos nem hagyja, hogy a mezőőrök tisztességgel végezhessék a munkájukat, így még saját magukat sem képesek megvédeni, feladatok ellátása közben. Mégis mit csináljon egy mezőőr ha nem végezheti a feladatát? - tette fel a költői kérdést Zagyva Gyula.

Az elmúlt 5 évben folyamatosan növekedett a bűncselekmények száma a településen, főleg a betörések, lopások. A Jobbik egyik sarkalatos programpontja, hogy a vidéken növelni kell a közbiztonságért felelős hatékonyságát. Polgárőröknél, valamint mezőőröknél bevezetnék a lőfegyverhasználatot, természetesen szigorú feltételek mellett. Fegyvert csak önvédelmi céllal használhatnának, hasonló megkötésekkel, mint a rendőrség, mondta Sneider Tamás. A gázspray használatával nem lehet rendet tartani egy településen sem. Ily módon az állam által fenntartott rendvédelmi erők nem képesek hatékonyan megelőzni, vagy megakadályozni a hasonló bűntényeket.

(Szent Korona Rádió)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

<<<Zene>>>

18:00–0:00
Zene a tiszta magyar hangon.
(Zene)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Éjfél

0:00–0:15

<<<Zene>>>

0:15–2:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!