Kiütötték a TEK-eseket

Egy békés megyei tűzoltó, egy budapesti obejktumőr, egy kazinbarcikai járőr és egy nyolcadik kerületi rendőr is könnyedén ütötte ki a rendvédelmi elitegység, a TEK kigyúrt versenyzőit szombaton a rendőrök harcművészeti gáláján.

Szombaton Budapesten egészen biztosan a Terrorelhárítási Központ által szervezett Budo és Küzdősport Gálán volt a legnagyobb az egy főre jutó élősúly és tiszta izomtömeg: három tatamin és három ringben a rendőrség, a TEK és egyéb rendvédelmi szervezetek dolgozói csaptak össze egymással, a lelátókat pedig elborították az értük szurkoló kollégáik. A többnyire idősödő férfiakból álló biztonsági szolgálat tagjait és a versenyzők szőkített nőit leszámítva a csarnokban mindenki igazán keménynek tűnt.

A legtöbben a TEK-esekre fogadtak volna, ugyanis látszólag jobb fizikummal rendelkeztek, aztán mindenki megverte őket, s esetleg azzal dicsekedhettek, hogy nem K.O.-val kaptak ki. Habár ha belegondolunk, hogy a TEK-nek mennyi pénze és lehetősége van képenzni az embereit, és összehasonlítjuk gondolatban egy járőr vagy egy tűzoltó lehetőségeivel, érdekes eredményre juthatunk... Smiling

Az origo tudósításában így írt az eseményről: "Hamar kiderült, hogy a TEK-esek félmeztelenül, egy szál gatyában, a fekete kommandósruha és nagy fegyverek nélkül már egyáltalán nem tűnnek sebezhetetlennek. A +95 kg-os súlycsoport selejtezőiben a kockás hasú, szikár versenyzőjük például egy idősebbnek és korántsem olyan izmosnak látszó rendőrrel került össze, nagyon magabiztosan ugrálni kezdett, aztán alig fél perc múlva úgy elterült, hogy fel sem bírt többet kelni."

Hajdu János, a TEK főigazgatója már a selejtezők alatt is a K1-es ringek között sertepertélt vállára vetett zakóval, és vagy a meccseket figyelte, vagy a díszvendégekkel beszélgetett. Miután a sokadik TEK-es versenyzőt is megverték, az origo riporterei szerették volna megkérdezni. Először a verseny szervezőjéhez irányította őket, majd amikor azt mondták, kifejezetten azt szeretnék tudni, hogy ő mit szól a TEK-esek szerepléséhez, annyit mondott: "ne haragudjanak, de ma nagyon sok dolgom van" - majd elsétált, és öt méterrel arrébb leült az egyik ring mellett a vendégeknek felállított asztalhoz pogácsázni.

A TEK-es versenyzők parancsnoka, Gyöngyösi Károly alezredes az origonak magyarázkodott a kiütött, tántorgó, szétvert terrorelhárító "hőseivel" kapcsolatban, és elmondta, hogy ő azért így is büszke rájuk...

A HVIM beszámolója a gáláról:

Szeptember 29-én, újabb oldalát csillogtatta meg az elhíresült magyar terrorelhárító csapat, a Hajdu János féle TEK. A SYMA csarnokban több mint 300 versenyző, 17 súlycsoportban, 3 stílusban (K1, a karate és a Ju Jitsu) mérte össze az erejét, jól szórakoztatva ezzel a megjelenteket. A barátságos, de korántsem visszafogott, komoly presztízsű meccseken a TEK és jobbára horvát harcosok is összemérték az erejüket, mégsem ezért kell foglalkoznunk a gálával.

A rendezvényt egy nemes és támogatandó gesztus övezte: a szerény 300 forintos belépőjegyekből a rendőr árvákat kívánták segíteni a szervezők. Ez nagyszerűen sikerült, több mint fél millió forint gyűlt össze, ami talán egy-két ezerrel több is lehetett volna, ha másfél órával a vége előtt nem szedte volna a sátorfáját a pénzügyek kezelésével megbízott hölgy. A HajduTEK féle humor ezúttal sem maradt el, a belépők egy TEKnőst ábrázoló pecsétet kaptak a kézfejükre. Kevésbé vicces, hogy a sportrendezvényre kilátogató három ,,Hatvannégy Vármegyés" fiatalt a csarnokban szétvegzálták a rend derék őrei. Mint mondták, fokozott ellenőrzés van elrendelve az országban, ezért került sor az igazoltatásra. Arra a kérdésre pedig, hogy a több száz jelenlévő közül miért csak és kizárólag őket vonják intézkedés alá a fokozott ellenőrzés keretében, meglepően őszinte választ adott az egyik rendőr, mikor az igazoltatás valódi okaként a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom pólóját jelölte meg. A hazafiak mindenesetre jelezték a velük szemben intézkedő Sz. Róbert, P. Csaba és V. Bálint a XIV. kerületi rendőrkapitánysághoz tartozó sünöknek: ritka az olyan rendőr, aki egy sérelmezett intézkedésre nem hazugsággal felel, ennek köszönhetik, hogy most megúsztak egy panaszeljárást.

Visszatérve a rendezvényre: a fülkeforradalom után két évvel a 2006-os eseményekben a hazafiakkal szemben legbrutálisabban fellépő REBISZ vezetőjét, Dobozi Józsefet külön köszöntötték egy az adófizetők pénzéből megrendezett sporteseményen, ez a nézőtéren helyet foglalók közül is többek ellenérzését váltotta ki. Persze voltak akik igyekeztek gyorsan megjegyezni, hogy Dobozi minden bűne ellenére ért a szakmához, míg Hajdu János hirtelenjében lépett elő dandártábornokká (mit tesz ha valaki Orbán Viktor személyi testőre és hűséges katonája).

A küzdősport bemutatók alatt a zenével akadt egy kis probléma, időnként az egészen lassú, lágy dallamokból minden átmenet nélkül váltott át metálos hangvételűre, a csinos hostess lányoknak is sikerült elejteniük a kupát díjátadáskor, Hajdu János pedig egyszer a II. helyezettnek járó érmet az őt legyőző bajnok nyakára kívánta helyezni - mindezek nagy derültséget keltettek a nézőtéren. Összességében színvonalas gálának lehettek szemtanúi a kilátogató jobbára rendőrök és BV alkalmazottak, melyen a thai box magyar bajnok Zilai Sándor mellett a TEK kiképzőként visszatérő Karacs Attila is szorítóba lépett.

A rendészeti szervek által évente megrendezett küzdősport gálán összetettben idén is a Készenléti Rendőrség végzett az élen, a második helyet sikerült megszereznie a TEK-nek. A terrorelhárítás minden döntőbe jutott versenyzője vereséget szenvedett. A helyszínen többen (jobbára tűzoltók) a nemzeti oldalon népszerű Harcos márkájú felsőruházatot viseltek, míg ezzel szemben a TEK menői limitált kiadású, aranyszínű hímzett TEK feliratos nadrágokban és tréning felsőben mutatták: ha az egészségügy és az oktatás haldoklik is, ha róluk van szó, akkor semmi sem drága.

A küzdősport gálán lehetőség nyílott kipróbálni különböző airsoft fegyvereket. Ebben a nézőként kilátogató hazafiak jobbnak bizonyultak a TEK-es profiknál, de ha Hajdu János beváltja a jövő évi rendezvényre vonatkozó ígéretét, akkor 2013-ban lesz lehetőségük visszavágni a terrorelhárítóknak.

(origo nyomán Szent Korona Rádió)

Vekeri Fesztivál 2012!

On Air

Prédikáció

14:00–14:30
Balla Barna erdélyi lelkész prédikációja Komollóból.
(Vallási)
Most hallható:

Következik Több mai műsor | Több heti műsor

Madártávlatból

14:30–14:45

<<<Zene>>>

14:45–15:00

Programajánló

  Hozzászólások

  User login

  Poll

  Ön szerint komoly szervezet a Terrorelhárítási Központ?
  Igen, vérprofik
  10%
  Nem, dilettánsok
  74%
  Nem tudom
  16%
  Total votes: 172

  Szent Korona Rádió hírlevél

  Iratkozz fel hírlevelünkre!